MILORAD ČAVIĆ PODIGAO TUŽBU ZBOG NACIONALNE PENZIJE! Dokumentacija nestala, a iz Saveza ga godinama niko ne zove!
Milorad Čavić potpisuje autograme, Foto: Starsport

ko je zakazao?

MILORAD ČAVIĆ PODIGAO TUŽBU ZBOG NACIONALNE PENZIJE! Dokumentacija nestala, a iz Saveza ga godinama niko ne zove!

Legenda srpskog sporta u nimalo prijatnoj situaciji

Objavljeno: 10:15h

Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić je bio primoran da podnese tužbu protiv Plivačkog Saveza Srbije.

Naime, on je dobitnik nacionalnog priznanja i penzije, ali istu nije dobio, pa je primoran da pravdu potraži pred sudom.

Prema pisanju "Novosti" suđenje je juče i počelo u Višem sudu u Beogradu.

- Tužba je podneta protiv PSS, jer nije u roku, u skladu sa Uredbom koja definiše tu oblast, podneo prijavu Ministarstvu omladine i sporta i zbog čega je Milorad Čavić sada u situaciji da nacionalno priznanje može da ostvaruje posle 40. godine, a ne posle 35. kako je Uredba u tom periodu glasila - objasnio je posle ročišta advokat Vladimir Ilić u izjavi za Večernje novosti.

Čavić je razočaran.

Milorad Čavić
Milorad Čavićfoto: Dragan Kadić

- Bio sam u šoku. Tada su me savetovali da je jedini način da ostvarim svoje pravo da podnesem tužbu. Teško mi je što sam moram da podignem tužbu, jer je PSS zahvaljujući moijim rezultatima iz treće kategorije skočio u prvu, dobio je i sponzore... Emotivno mi je teško to što me poslednjih godina Savez ne zove. Trener sam, držim radionice, radim u SAD, pozivali su me iz Hrvatske, UAE, Meksika, Kanade. Svi me zovu osim iz mog saveza - rekao je Čavić

Novosti podsećaju da predsednik Saveza u to vreme bio sada pokojni Dušan Dimitrijević, a aktuelni prvi čovek srpskog plivanja Boris Drobac na funkciji je od 2015.

Kaže da u arhivi nije mogao da pronađe nijedan papir, jer je ona nepotpuna, čak im je rečeno da su izgbljeni dokumentacija i hard-dis... Tek 2019. Savez je Čaviću izdao potvrde o ostvarenim uspesima.

Podsetimo, on je pravo na nacionalno priznanje ostvario 2008. godine kada je na Olimpijskim igrama osvojio srebrnu medalju u kontraverznoj trci koju je Majkl Felps završio kao prvi.

Bonus video:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.