KLUB JE NIJE PLAĆAO DOK JE BILA TRUDNA: Milena ih tužila, sad je ODSTRANJENA iz ekipe!
Milena Raičević, Foto: Marco Wolf / imago sportfotodienst / Profimedia

skandal

KLUB JE NIJE PLAĆAO DOK JE BILA TRUDNA: Milena ih tužila, sad je ODSTRANJENA iz ekipe!

Podgoričani su se svoje najbolje igračice odrekli nakon što ih je tužila klub zbog neisplaćenih zarada

Objavljeno:

Proslavljena crnogorska rukometašica Milena Raičević vodi sudsku bitku sa svojim ŽRK Budućnost, a nakon što je pokrenula tužbu, oduzeta joj je kapitenska traka i prebačena je u filijalu Rudar.

Podgoričani su se svoje najbolje igračice odrekli nakon što ih je tužila klub zbog neisplaćenih zarada u sezoni 2020/21. Milena Raičević (33) tada nije igrala za klub, ali je bila opravdano odsutna - zbog trudnoće.

Međutim, u ŽRK Budućnost ne žele da ispune tu ugovornu obavezu jer je ugovor zaključila bivša predsednica Radmila Petrović.

"Upravni odbor se upoznao sa činjenicom da je Raičević tužila klub. Očekujući odluku sudskih instanci, a koju će klub poštovati, zauzet je stav da je neprihvatljivo da igračica koja je tužila klub u nastavku sezone nosi kapitensku traku. Ona je zbog toga odstranjena iz prvog tima", navodi se u saopštenju i dodaje da su potraživanja koja su predmet sudskog spora po njihovom mišljenju neosnovana: "Raičević u navedenoj sezoni nije mogla u potpunosti da ispunjava svoje ugovorne obaveze, time ni da sada traži izmirivanje obaveza u celosti".

Iz Budućnosti dodaju i da su "bili primorani da donesu takvu odluku" da bi sačuvali integritet kluba, kao i da su Mileni Raičević "otvorena vrata po završetku sudskog postupka koji je pokrenula".

Očekivano, crnogorski mediji stali su na stranu igračice, tako da "Vijesti" dodaju da Upravni odmor ovom odlukom nikako nije sačuvao integritet kluba.

"Integritet velikog kluba, što Budućnost svakako jeste, čuva se tako što se 'prljav veš', ako ga ima, drži daleko od očiju javnosti", dodaje poznati crnogorski medij i dodaje dalje Budućnosti i o novom predsedniku Ivanu Uboviću, koji je na kormilu svega sedam dana: "Tokom prethodnih decenija, u Budućnosti je bilo mnogo lomova, ali se ovakva stvar nikada nije dogodila. Ljudi koji su preuzeli upravljanje klubom odlučili su da 'đonom krenu' na devojku koja je osvojila 42 pehara sa 'plavima', između ostalih i dva u Ligi šampiona, koja se vraćala nakon teških povreda i velikih zdravstvenih problema i bila motor ekipe, kad god je bila na terenu".

Milena Raičević je rođena 1990. godine u Podgorici i skoro čitavu karijeru je u Budućnosti, sa "izletom" u tursku Kastamonu (2021/22). Sa reprezentacijom Crne Gore je osvojila pet velikih medalja, između ostalih zlato na Evropskom prvenstvu 2012. godine i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu.

Bonus video:

01:41

EVAKUISANA SRPSKA RUKOMETAŠICA: Prvo sam čula sirene, a onda: BRZO, BRZO, DOLE U PODRUM! Bilo je sve gore, a u skloništu JEZIVO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.