"DAJTE MI PUŠKU I PUSTITE ME U PALESTINU!" Čečenski MMA borac poslao STRAŠNU poruku posle prebijanja Amera (VIDEO)
Hamzat Čimajev je posle poruke mira, poslao jednu skroz drugačiju, Foto: Printscreen/youtube/UFC - Ultimate Fighting Championship

tražio mir, a onda...

"DAJTE MI PUŠKU I PUSTITE ME U PALESTINU!" Čečenski MMA borac poslao STRAŠNU poruku posle prebijanja Amera (VIDEO)

Nisam odgajen da se borim ovde u šortsu, zar vi Čečeni ne znate da imamo srca u svojim telima - rekao je Hamzat Čimajev, a prvo je uputio poruku mira

Objavljeno: 09:04h

MMA svet je dočekao godinu dana čekani povratak u oktagon Hamzata Čimajeva. Švedski borac čečenskog porekla je na UFC 294 večeri u Abu Dabiju na bodove (29:27) pobedio Kamarua Usmana, Amerikanca nigerijskog porekla.

Čimajev je na ovaj način nastavio gde je stao pošto mu je ovo sedma vezana pobeda u UFC-u. Ukupni MMA rekord mu je 14-0. Prvobitno je trebalo da se bori sa ljutim rivalom Paolom Kostom, ali se Brazilac povukao zbog operacije.

Posle trijumfa, Čimajev je uputio poruku mira, ali nije tu stao:

- Ljudi, znate šta se trenutno događa u svetu. Nisam bio srećan što sam ove nedelje bio u kavezu dok gledam kako deca umiru. Nebitno gde u svetu: u Ukrajini, Siriji, Avganistanu, Palestini, SAD, nije bitno gde se događa. Kad deca ginu, teško je. Volim decu, a kući me čeka dečak star tri meseca. Kada neko pogine, ne znam šta bih rekao. Muslimani, hrišćani, Jevreji, nije bitno šta ste. Molim vas, ljudi, držite se zajedno. Dopustite nam da živimo na ovom svetu i dopustite nam da budemo srećni. Hvala vam - poručio je Čimajev, zatim se zahvalio sponzorima, ali onda je tražio mikrofon nazad i poslao mnogo agresivniju poruku na čečenskom jeziku:

- Samo da kažem hvala svojoj zemlji Čečeniji, neka je Alah zadovoljan vama, neka vas ojača. Danas je mnogo vas došlo ovde i mnogo vas gleda od kuće. Predsedniče, neka te Alah ojača. Stajati uz vas i boriti se uz vas (u UFC) nije tako teško, ali ako mi Alah dozvoli, otići ću tamo prvi. Dajte mi pušku i pustite me u Palestinu. Nisam odgajen da se borim ovde u šortsu, zar vi Čečeni ne znate da imamo srca u svojim telima. Ako dobijem dozvolu da se borim za Alaha, spreman sam da umrem za njega. Nisam toliko zabrinut oko umiranja koliko za svoju muslimansku braću - rekao je Hamzat Čimajev.

Čimajev je iz Čečenije otišao kada je imao 18 godina kako bi pobegao od rata. Tada se pridružio starijem bratu u Švedskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.