KADA SUDBINA UMEŠA PRSTE: Vrteška Srbije i Turske - hteli da nam UKRADU Tijanu Bošković, pa se osvetili sa Melisom
Tijana Bošković, Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

biće žestoko

KADA SUDBINA UMEŠA PRSTE: Vrteška Srbije i Turske - hteli da nam UKRADU Tijanu Bošković, pa se osvetili sa Melisom

Nešto više od rivalstva Srbije i Turske

Objavljeno: 15:41h

Odbojkašice Srbije su na korak od novog evropskog zlata, a jedina prepreka koja je ostala na tom putu je selekcija Turske koju predvodi Danijele Santareli koji je samo godinu dana ranije slavio svetsku titulu sa našom reprezentacijom.

Nije samo u ovom slučaju "sudbina" umešala prste kada su u pitanju Srbija i Turska, već je i aktuelni trener Srbije Đovani Gvideti, vodio Turkinje, pa je izvršena rokada.

Međutim, ono što je zanimljivo Tijanu Bošković je nekada želela da dovede Turska, a postojala je šansa da Melisa Vargas zaigra za nacionalni tim Srbije.

Tijana Bošković
Tijana Boškovićfoto: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Tijanina starija sestra Dajana je o tome govorila za Mozzart Sport.

- Zapazili su nas na Balkanijadi u Banjaluci 2010. godine i posle toga nam je stigao poziv Galatasaraja, koji je želeo da budemo njihovi gosti nekoliko dana. Sve se to dešavalo pre našeg preseljenja u Beograd... Sećam se da su tada u Galati igrale Ivana Đerisilo i Vesna Čitaković. Turci nisu mogli da shvate ko smo i šta smo, nismo mogli da im objasnimo da smo Srbi iz Bosne i Hercegovine. Kada je tata čuo da nam nude državljanstvo i pasoš, odmah je rekao ne. Nije bilo nikakve šanse da prihvatimo, pa smo se vratile kući - pojasnila je Dajana Bošković.

Tokom 2020. godine u javnosti su se pojavile glasine da Srbija želi da dovede Melisu Vargas. I sam Zoran Terzić je izjavio da se nada da će rasplet biti pozitivan kad je Kubankin slučaj u pitanju.

Na istu temu je pričao i tadašnji predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

Melisa Vargas
Melisa Vargasfoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Melisa Vargas ima državljanstvo Srbije, ali za sada je sve na tome. I ovog i prethodnog leta 10, 15 igračica iz Kube dolaze da treniraju u našu zemlju, preko jednog menadžera. Vize između Kube i Srbije nisu potrebne, pa im je to olakšavajuća okolnost. Ona je jedna od tih devojaka - izjavio je jednom prilikom Gajić.

Međutim, u ofanzivu je krenuo turski savez i uspeo da privoli Melisu Vargas pod svoju zastavu. Ove godine je i konačno dočekala da zaigra za tu zemlju i sigurno će biti veliki adut Turkinja.

Bonus video:

06:12

Tijana Bošković poklonila dres predsedniku Vučiću

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.