JOKIĆ I ĐOKOVIĆ U KLINČU SA MESIJEM I LEBRONOM: Srbi u žestokoj konkurenciji za PRESTIŽNE NAGRADE
Jokić i Đoković, Foto: Starsport©

NAJBOLJI SU

JOKIĆ I ĐOKOVIĆ U KLINČU SA MESIJEM I LEBRONOM: Srbi u žestokoj konkurenciji za PRESTIŽNE NAGRADE

Srbi u izboru za prestižne nagrade

Objavljeno: 18:05h

Srpski sportisti Novak Đoković i Nikola Jokić su nedavno stigli do istorijskih uspeha, a sada im se "smeše" nove nagrade.

Objavljene su nominacije za ESPY nagrade 2023, a među kandidatima su Đoković i Jokić.

Centar Denvera je dobio je nominaciju za najboljeg sportistu, a konkurenti su mu Aron Džadž (bejzbol, Njujork Jenkis), Patrik Mahoms (američki fudbal, Kanzas Siti Čifs) i Lionel Mesi (fudbal, Argentina).

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: EPA/Bob Pearson

U ženskoj konkurenciji za laskavo priznanje nadmetaće se Mikaela Šifrin (skijanje), Sofija Smit (fudbal), Iga Švjontek (tenis) i Ejža Vilson (košarka).

Nikola Jokić može da dobije nagradu i za "najbolji performans u borbi za trofej". U tom slučaju su mu protivnici Leon Edvard (UFC borac), Lionel Mesi (fudbal, Argentina) i Rouz Džang (golf).

Srpski centar je kandidat i za zvanje najboljeg igrača u NBA, dok Denver Nagetsi pretenduju za nagradu za najbolji tim.

Novak Đoković je nominovan zbog obaranja rekorda po broju grend slemov, pošto je pobedom na Rolan Garosu došao do 23. najvrednije titule.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Njegovi konkurenti su Lebron Džejms (koji je nadmašio Karima Abdula-Džabara po broju postignutih poena), Mikaela Šifrin (koja je ostvarila najviše pobeda u Svetskom kupu) i Maks Ferstapen (zbog rekordnog broja pobeda u jednoj sezoni u Formuli 1). Prvi reket sveta je pretenduje i na nagradu za najboljeg pojedinca u tenisu. Nominovani su još Karlso Alkaras, Arina Sabalenka i Iga Švjontek.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.