JOKIĆU JE I SUPERMAKS UGOVOR MALI: Nikola je NAJPOTPLAĆENIJI igrač u NBA, vredi duplo više, brojka je BRUTALNA!
Nikola Jokić, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

auu

JOKIĆU JE I SUPERMAKS UGOVOR MALI: Nikola je NAJPOTPLAĆENIJI igrač u NBA, vredi duplo više, brojka je BRUTALNA!

Sajt specijalizovan za statističke podatke vezane za NBA, objavio je listu najslabije plaćenih igrača u odnosu na kvalitet

Objavljeno:

Nije tajna da vrhunski NBA igrači zarađuju vrtoglave sume novca. Nikola Jokić je već u prvoj godini svog supermaks ugovora i te kako opravdao poverenje Denvera, ali je čak bio dobrano potplaćen, sugerišu američki mediji.

Pisali smo već koliki deo Jokićeve zarade otpada na razne takse, a sada je "Hoopshype", sajt specijalizovan za statističke podatke vezane za NBA, objavio listu najslabije plaćenih igrača u odnosu na kvalitet koji su pokazali u sezoni za nama.

Naravno, mnogima su te plate određene prethodno, ali evo kakav je sada odnos. Kategorija nazvana "prava vrednost" donosi neka velika iznenađenja, jer biste obično u ovakvom poretku očekivali slabije plaćene košarkaše koji pružaju daleko bolje partije, što je objasnio i novinar ovog sajta Frenk Urbina.

- I pored toga što biste očekivali kompletnu listu igrača koji nadmašuju očekivanja svojih malih ili srednjih ugovora, ovde možete naići i na zvezde i to u samom vrhu, što i nije toliko neuobičajeno imajući u vidu koliku razliku superzvezde prave - istakao je Urbina.

Nikola Jokić
foto: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia

Na samom vrhu nalazi se upravo MVP finala, Nikola Jokić.

Srpski centar je tokom protekle takmičarske godine imao platu u iznosu od 33.047.803 dolara, dok je prema proceni "Hoopshype"-a njegova prava vrednost malo preko 70 miliona, što pravi razliku od čak 37 miliona!

Podsetimo, Nikola Jokić će po "supermaksu" za šest sezona u Nagetsima zaraditi 264 miliona dolara, a sa bonusima ta suma može dostići 303 miliona u totalu.

Na drugom mestu liste nalazi se as Bostona Džejson Tejtum čija razlika između prave vrednosti i plate iznosi blizu 25 miliona. Iza njega je i MVP ligaškog dela kampanje Žoel Embid sa razlikom od blizu 24 miliona američkih novčanica.

Top deset kompletiraju Tajris Halibarton, Dža Morent, Tajrisewan mob Meksi, Dezmond Bejn, Darijus Garlend, Entoni Edvards i Ivan Mobli. Na 12. mestu je Slovenac Luka Dončić.

Bonus video:

01:46

Imamo jednog od najboljeg igrača u istoriji, a on se zove Nikola Jokić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.