GRBIĆ JOŠ UVEK POD UTISKOM FINALA! Neće me to zlato, stalno mi beži!
Nikola Grbić, Foto: Profimedia

ISKRENO!

GRBIĆ JOŠ UVEK POD UTISKOM FINALA! Neće me to zlato, stalno mi beži!

Selektor Poljske je poraz u finalu uporedio sa onim iz igračkih dana sa Svetskog prvenatva 1998. godine

Objavljeno: 13:20h

Selektor Poljske Nikola Grbić prokomentarisao je poraz u finalu Svetskog prvenstva.

Italija je nadigrala njegovu selekciju u prepunoj areni "Spodek" u Katovicama 3-1.

- Italija je zasluženo osvojila zlato, bili su bolji. Biću zadovoljan kada mi se sve slegne. Sada sam suviše pod utiskom izgubljenog finala. Posle šest polufinala, četiri kao igrač, dva kao trener... Neće me to zlato, stalno mi beži, izjavio je selektor Poljske i dodao:

Nikola Grbić
foto: EPA/Adam Warzawa

- Italijani su apsolutno zaslužili i finale i titulu, ništa ne mogu da im oduzmem. Koliko god da smo bili umorni, da nam nije bio dan, uspeli smo u prvom setu da okrenemo rezultat, iako su vodili 21:17, i da ih ostavimo na 22 poena. Mislio sam i na 7:4 u nastavku kada je selektor De Đorđi tražio tajm-aut, kasnije na 16:13 da je to to. Možemo da ih, žargonski, slomijemo, ali... Ne mogu da kažem da sam se nadao da će da padnu u igri, jer u nastavku se posebno videlo koliko su odbojkaši Italije bili željni finala, zlata. Nastavili su da igraju, veruju do kraja. Strpljivom igrom, uspevali su da odolevaju svim napadima, nas u terenu, publike. Mlada ekipa, a kao da su prekaljeni, iskusni igrači. A kada pogledate većinu tih momaka, ovo su njihovi maltene prvi koraci na velikoj sceni - rekao je Grbić za "Sportski žurnal".

U Poljskoj se potajno očekivalo to zlato, treće uzastopno.

- Priznajem, razočaran sam! Bio sam ubeđen da ćemo da ih pobedimo, verovao sam da možemo da osvojimo zlato, ne zbog sujete, tradicije, ne! Baš zato što smo igrali dobro. Prvi put da je većina igrača dobila šansu, jedan Januš, da igra u reprezentaciji, da bude vicešampion sveta.

Grbić je ovaj poraz uporedio sa onim iz igračkih dana sa SP 1998.

- Poredio sam upravo sa tim iz 1998. godine kada sam bio igrač i sa 25 godina bio razočaran osvojenim srebrom. Isto je bila Italija. Mislio sam tada da se ovo više neće ponoviti, šampionat mnogo duži, naporniji. Ali, evo i u trenerskoj karijeri doživite isto. Ne mogu da se otmem utisku, koliko god da je atmosfera bila divna, navijači, podrška.. Osećam se recimo kao izduvan balon. I lepe stvari vas isprazne, posle pobede nad Amerikom i Brazilom, isto sam se osećao. Ali to je bilo iscrpljujuće. Ipak, sada je krajnji rezultat drugačiji, a osećaj isti. Ali, biće vremena za analizu - izjavio je selektor Poljske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.