KOLAKOVIĆ ANALIZIRAO TEŽAK PORAZ! Nismo osvajali poene u pravom trenutku!
Igor Kolaković, Foto: EPA/Lukasz Gagulski

izjava posle meča!

KOLAKOVIĆ ANALIZIRAO TEŽAK PORAZ! Nismo osvajali poene u pravom trenutku!

Odbojkaška reprezentacija Srbije eliminisana je u osmini finala Svetskog prvenstva

Objavljeno: 21:38h

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je u Gljivicama izgubila od Argentine sa 3:0.

Selektor Igor Kolaković smatra da je njegova ekipa imala svoje šanse, ali da je Argentina ipak bila bolja u meču osmine finala Svetskog prvenstva.

- Nažalost, Argentina je bila bolji rival od nas, pobedili su nas u tri seta. Bio je težak meč, težak za nas jako, teško smo osvajali poene, naročito u brejk fazi, bili smo suviše nervozni na servisu, želeli smo da tim servisom uradimo mnogo više nego što objektivno možemo protiv takve tehničke ekipe. Neke svoje šanse koje smo imali i u prvom i u drugom setu smo vrlo brzo gubili i nismo osvajali poene u pravom trenutku - rekao je Igor Kolaković i dodao:

Igor Kolaković
foto: EPA/Maciej Kulczynski

- Argentina je bila mnogo bolja i u odbrani od nas, bolja čak i u nekim elementima bloka... Jednostavno, nismo mogli da nađemo rešenje ni za njihov prvi tempo... I oni su imali slične probleme kao i mi na servisu, ali su pravili prave poene u pravom trenutku - rekao je Igor Kolaković.

Selektor Srbije je naveo da je njegova ekipa bila nervozna i zbog pojedinih odluka sudija.

- Imali smo svoje šanse, da se razumemo, nismo bili bez svojih šansi, ali su nam neke lopte koje ne bi trebalo da padnu, pale. Argentina je bila bolja, to je suština ovog meča - dodao je selektor Kolaković.

Posle maksimalnog učinka u grupnoj fazi, odbojkaši Srbije su takmičenje završili već na prvom stepeniku u nokaut fazi.

- Igrali smo četiri meča... Pravićemo analizu, ali je praktično samo jedna utakmica o kojoj možemo da pričamo - rekao je Kolaković.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.