UEFA u strahu od incidenata: Postoji rizik od tuče navijača Ukrajine i Kosova!
Foto: Reuters, AP

potencijalni haos

UEFA u strahu od incidenata: Postoji rizik od tuče navijača Ukrajine i Kosova!

Meč se igra u Poljskoj na neutralnom terenu, jer Ukrajinci nisu pristali da ugoste reprezentaciju države koju nisu priznali
Objavljeno: 15:55h
foto: Reuters

- FIFA je kazala da je broj navijača ograničen na oko 1.000, ali nećemo znati koliko je to ispoštovano do samog početka meča. Veliki je rizik od incidenata na i van stadiona. Poslednja stvar koja Evropi treba u ovom trenutku je izliv agresivnog nacionalizma - rekla je direktorka organizacije, Pijara Povar.

Lokalna policija neće preduzeti dodatne mere bezbednosti, pošto ne očekuju nerede, jer ocenjuju da utakmica neće biti "masovni događaj". Zabuna postoji i u tumačenju koliko će navijača biti, pošto iz tabora reprezentacije Ukrajine očekuju da sve ulaznice za taj meč pripasti njihovim navijačima, ali iz Fudbalskog saveza Kosova smatraju da bi i oni trebalo da dobiju priliku da prate ovaj meč i očekuju njihove navijače iz susednih zemalja.

foto: Reuters, AP

Ukrajina posle prva dva kola Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ima dva boda, nakon remija sa Islandom i Turskom, dok Kosovo ima jedan bod posle remija u prvom kolu s Finskom, te poraza od Hrvatske pre tri dana.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.