TORCIDA PLAĆA CEH ZBOG 'MAKSOVIH MESARA': Navijači Hajduka iseljeni sa svoje tribine posle sramnog transparenta!
Torcida Split, Foto: Printscreen

ZASLUŽILI SU

TORCIDA PLAĆA CEH ZBOG 'MAKSOVIH MESARA': Navijači Hajduka iseljeni sa svoje tribine posle sramnog transparenta!

Oni su razvili reči sa aluzijom na ustaške zločince koji su u logorima smrti Jasenovaci Stara Gradiška činili najstrašnije zločine

Objavljeno:

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Hrvatske opet je zatvorila deo tribine na Poljudu u Splitu. Ovaj je put na stadion Hajduka stigla kazna zbog događaja na utakmici Hajduka i Gorice (0-0) u 22. kolu HT Prve lige, a indirektno upućenog prema žrtvama 2. Svetskog rata - u prevodu Srbijma, Jevrejima, Romima i ostalim ugroženim narodima iz tog vremena.

Kao što je Espreso već pisao, oni su razvili transparent sa aluzijom na ustaške zločince koji su u logorima smrti Jasenovaci Stara Gradiška činili najstrašnije zločine - "Maksove mesare".

Glavni u disciplinskoj komisiji Saveza naših komšija Alen Klakočer doneo je sledeću odluku:

- Nakon prikupljenih dodatnih dokaza u disciplinskom postupku od strane svih službi uključenih u organizaciju utakmice vezano na isticanje transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke grupe Torcida na severnoj tribini te paljenja 18 pirotehničkih naprava tokom utakmice Hajduk-Gorica, čime su ponovo napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledalaca na severnoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna.

Ove godine su fudbaleri Hajduka već nastupali pred praznim Poljudom protiv Rudeša zbog istog tog transparenta na utakmici u Zaprešiću protiv Intera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.