BRUTALNO PRETUČEN VOĐA NAVIJAČA: Pogledajte povrede koje mu je nanela policija!
Povređeni u sukobu su i navijači i policajci, Foto: Printscreen/Youtube/Portal Antena M

HAOS

BRUTALNO PRETUČEN VOĐA NAVIJAČA: Pogledajte povrede koje mu je nanela policija!

Oglasili su se Varvari koji su naveli da je posle utakmice došlo do prekomerne i bespotrebne intervencije policije

Objavljeno:

Šest policajaca i nekoliko navijača Budućnosti povređeno je u žestokoj tuči između pripadnika policije i navijačke grupe Varvari posle završenog fudbalskog derbija u Nikšiću između Sutjeske i podgoričkog tima (2:2).

Koliko je sukob bio žestok govore i slike razbijenih glava posle tuče. Policajcu Goranu Krstonijeviću povređena je desna ruka, a njegov kolega Kerim Topuzović je povredio glavu.

Povređeni policajac iz tuče Varvara i policije
Povređeni policajac iz tuče Varvara i policijefoto: Privatna arhiva
Još jedan povređeni policajac u sukobu Varvara i policije
Još jedan povređeni policajac u sukobu Varvara i policije foto: Privatna arhiva

Najgore je prošao dugogodišnji vođa navijača iz Podgorice Aleksandar Čaka Ivanović kome je u sukobu sa policijom razbijena glava.

Tim povodom se oglasila Građanska alijansa zahtevajući od nadležnih kažnjavanje policijskih službenika ukoliko se potvrde njihova prekoračenja.

- Dobili smo navode da su policijski službenici u Nikšiću brutalno pretukli dvojicu navijača Budućnosti. Zahtvamo hitnu i delotvornu istragu i identifikaciju i kažnjavanje policijskih službenika ako se utvrdi prekoračenje. Upoznali smo Ombudsmana, Savet za građansku kontrolu, etički odbor Uprave policije i rukovodstvo policije - navedeno je u saopštenju Građanske alijanse.

Na Fejsbuk profilu, Varvari su napisaloi da je posle utakmice i ulaska navijača na teren koji su želeli da se pozdrave sa igračima došlo do prekomerne i bespotrebne intervencije policije.

Takođe su naveli da je povređeno mnogo navijača.

- Naša braća su se branila koliko je bilo moguće, no huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca - napisali su Varvari u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.