DELIJE SU NAPALE HRVATE, A DA LI JE TO SAMO POČETAK NAVIJAČKOG RATA? Moglo bi da bude VEOMA OPASNO i to USKORO!
Delije, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

sukobi

DELIJE SU NAPALE HRVATE, A DA LI JE TO SAMO POČETAK NAVIJAČKOG RATA? Moglo bi da bude VEOMA OPASNO i to USKORO!

Delije su napale Armadu, a da li je to samo uvod?

Objavljeno: 12:32h

Navijački haos koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima kod Grocke na auto-putu, kada su Delije napravile sačekušu Armadi, navijačima Rijeke koji su se vraćali sa Kosova iz Prištine preko Srbije, mogao bi da bude samo uvod u huliganski rat između najjačih navijačkih grupa iz Srbije i Hrvatske.

Naime, uskoro bi put Srbije mogli i navijači Hajduka iz Splita i Dinama iz Zagreba.

Dva najveća hrvatska kluba trebalo bi u trećem kolu da igraju protiv grčkih velikana. AEK čeka Dinamo, dok bi Hajduk mogao na megdan PAOK-u.

Dinamo je faktički već obezbedio plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je u prvom meču slavio protiv Astane sa 4:0, a u trećem ih čeka šampion Grčke - AEK.

Hajduk u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija čeka pobednika duela PAOK - Beitar Jerusalim, gde u prvom meču u Solunu nije bilo golova.

Torcida, ilustracija
Torcida, ilustracija foto: youtube/ PUr - cars, travel & technology

Nema sumnje da bi duel PAOK-a i Hajduka bio meč visokog rizika. I jedan i drugi klub ima ozbiljne navijačke grupe. Pitanje je i da li bi gostujući navijači bili dozvoljeni na ovom meču.

Takođe, navijači Partizana su u bratskim odnosima sa navijačima PAOK-a, što dodatno pojačava rizik.

Takođe, Delije u Atini imaju braću u vidu navijača Olimpijakosa, a svojevremeno je već viđen jedan huliganski haos upravo u atini, kada je došlo do žestokog obračuna Delija i Bed Blu Bojsa na aerodromu u Atini

Ukoliko bi navijači Dinama i Hajduka krenuli put Atine i Soluna masovno automobilima ili autobusima, teško je ne očekivati u Grčkoj i navijače Zvezde i Partizana. A ako bi još krenuli preko Srbije, "sačekuše" i napade na autoputu kroz Srbiju bi bilo teško izbeći.

Delije
Delijefoto: FK Crvena zvezda

Podsetimo i da su svojevremeno navijači Hajduka tako išli auto-putem preko Srbije pre nekoliko godina, kada su napravili haos na jednoj benzinskoj pumpi, posle čega su i masovno pohapšeni.

Meč AEK - Dinamo na programu je 8. ili 9. avgusta, dok je potencijalni meč PAOK - Hajduk na programu 17. avgusta u Solunu.

Bonus video:

00:21

Delije pozdravljaju igrače Zvezde uprkos porazu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.