PANTER: Molio sam Boga da me ne udvoje, Željko mi je rekao - SAMO UZMI LOPTU! Na kraju sam morao da skočim! (VIDEO)
Foto: Starsport©

o poslednjem napadu

PANTER: Molio sam Boga da me ne udvoje, Željko mi je rekao - SAMO UZMI LOPTU! Na kraju sam morao da skočim! (VIDEO)

Utakmica iz snova za Kevina Pantera

Objavljeno: 08:57h

Meč u Beogradu koji će se dugo pamtiti po mnnogo čemu. Partizan je uspeo da savlada Huventud u završnici koju je obeležio Kevin Panter. Amerikanac koji je apostrofiran kao igrač koji je doveden u crno-beli tabor kako bi rešavao utakmice, a za sada taj posao perfektno radi. Bio je klub iz Humske na svom terenu u trećem kolu Evrokupa na ivici prvog poraza u sezonu, ali hladnokrvnost i preciznost Pantera je donelo prevagu u presudnim momentima.

Sjajni bek je pogodio dva ključna šuta koja su slomila otpor žilaviš Španaca iz Badalonije.

KK Partizan
foto: Starsport©

Posle meča u hodnicima dvorane izdvojio je vreme za medije kako bi podelio svoje utiske posle veličanstvene pobede. Prvo je otkrio šta mu je poručio trener Obradović na tajm-autu.

–Trener je rekao: “Samo uzmi loptu”. To je bilo to. U suštini smo dva ista napada odigrali pošto sam pogodio pre poslednjeg napada. Znali smo da će da preuzimaju u odbrani, kada su to uradili znao sam da moram da napadnem, došao sam do mesta do kojeg sam želeo – počeo je Panter koji je postigao 18 poena.

Nije lako strancu da se izbori za mesto u srcu navijača Partizana. Bezbroj Amerikanaca je prošlo kroz crno-beli dres tokom godina, ali se ne pamti da je neko dobio ovacije već na devetoj odigranoj utakmici. Čitava hala se poklonila umeću Pantera kome je skandirano: “MVP, MVP”…

– Samo pokušavam da pomognem timu i odradim svoj deo posla. Bilo je neverovatno. Dosta vremena i energije sam uložio u sebe kako bih pogađao ovakve šute kosntantno iz utakmice u utakmicu i kako bih doživeo ovakve momente.

Posle meča emocije su eksplodirale. Mnogi igrači su završili sa publikom u parteru. Prednjačili su Zek Ledej i Kevin Panter.

– Morao sam da skočim. Toliko su nas bodrili, nestvarno.

Upitali smo Pantera šta mu prolazi kroz glavu u momentima kada ima loptu u rukama i rešava utakmicu?

– Iskreno… Samo razmišljam da me protivnička ekipa ne udvoji, to je jedino o čemu razmišljam u takvim momentima. Ako me niko ne udvoji znam da ću postići koš. Kada sam dobio loptu u ruke samo sam u sebi ponavljao: “Bože, samo nemoj da me ne udvoje”.

Američki bek je majstor igre sa poludistance. Nešto što sve manje viđamo u modernoj košarci.

KK Partizan
foto: Starsport©

– Trudim se. Radim puno na tome, tačnije čitave karijere radim na igri sa poludistance. Znam da dosta igrača više ne preferira te šuteve, idu isključivo na šut za tri poena. Izuztno je teško braniti taj šut iz driblinga.

Svojim šutevima sa poludistance Panter je podsetio na neke NBA aseve poput Džamala Kroforda…

– To je na vama novinarima da poredite. Ono što ja mogu da kažem je da dosta proučavam razne igrače. Najviše gledam Kevina Durenta i Lua Vilijamsa – zaključio je Panter.

(Espreso/Maxbet sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.