ŠPANSKI MEDIJI: Utakmica između Partizana i Huventuda je reklamni spot za košarku!
Foto: Starsport©

evrokup

ŠPANSKI MEDIJI: Utakmica između Partizana i Huventuda je reklamni spot za košarku!

Sjajnu utakmicu smo sinoć gledali u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Objavljeno: 08:58h

U Huventudu su teško primili beogradski poraz u paklu "Pionira". U izveštajima se kaže da je Huventud izgubio dobijeno, klanjaju se Kevinu Panteru, ali i navode da su sudije skrojile rezultat u završnici.

"Ante Tomić je prvo dobio faul, pa su onda sudije posle gledanja snimka promenile odluku. Tako je Kevin Panter dobio šansu koju nije propustio", kaže "Mundo Deportivo".

KK Partizan
foto: Starsport©

Oni navode da je pritisak u "Pioniru" bio neverovatan i da je zaista komplikovano dobiti utakmicu u takvim uslovima. Huventud je vodio deset razlike, ali posle toga su stali i dozvolili preokret.

Katalonski "Sport" stvari naziva skandalom, zbog toga što je glavni sudija Luiđi Lamonika svirao faul Tomiću, odnosno promenio odluku.

"Pionir je počeo da steže, igračima Huventuda su se skratile ruke, dugo nisu dali poen iz igre, prednost se istopila, na kraju je Kevin Panter odlučio", dodaje list.

Neki mediji utakmicu nazivaju "trilerom" uz divljenje atmosferi na tribinama.

"Ovo je reklamni spot za košarku", piše u jednom izveštaju, gde se ističe Panter kao čovek koji je dobio utakmicu.

"Partizan je dobio odbranom, igraju sa neverovatnim intenzitetom, nisu se predvalali. Nedostaje im iskustvo, ali ne i fizička snaga, ovo je bila derbi utakmica takmičenja i jasno je da su u pitanju favoriti za osvajanje Evrokupa", tvrde italijanski mediji.

"Panter je svetska klasa, ne samo za Evrokup, već generalno, bilo je nečeg 'džordanovskog' u njemu", piše "Eurodevotion".

"Čestitke Partizanu na pobedi, i čestitke na neverovatnoj atmosferi, kao da smo se vratili u vreme kada je Viljakampa igrao protiv Đorđevića. Odigrali smo bolje od Partizana, ali nas je skupo koštala poslednja četvrtina, razlika je bio Panter sa dva neverovatna koša. Ne mogu više da tražim od igrača, Partizan je agresivan, ovo je više bila utakmica za Evroligu, nego za Evrokup", rekao je Karles Duran trener Huventuda.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.