Bertomeu saopštio loše vesti za srpske klubove u vezi evroligaške licence!
Foto: Stefan Jokić

Nije dobro!

Bertomeu saopštio loše vesti za srpske klubove u vezi evroligaške licence!

Prvi čovek najkvalitetnijeg klupskog evropskog takmičenja je progovorio o aktuelnom odnosu Evrolige i ABA lige
Objavljeno:

Evroliga trenutno ima 11 učesnika sa desetogodišnjim ugovorima (Anadolu Efes, CSKA, Armani, Barselona, Fenerbahče, Laboral Kuča, Makabi, Olimpijakos, PAO, Real Madrid i Žalgiris), a ovdašnju javnost najviše zanima može li i neki klub iz regiona da se nada takvom ugovoru.

- To je samo pitanje vremena. Klubovi koji trenutno imaju ugovor godinama unazad dokazivali su da su deo elite evropske košarke. U ovom regionu, kao i u Nemačkoj npr, nemamo klub koji je dominantan kao na primer Makabi, CSKA ili PAO i Olimpijakos. U ABA ligi imali smo razne šampione – prvo Partizan, sada je Zvezda preuzela primat. Da bi se dobio ugovor, tim mora da bude prvak u kontinuitetu. Istovremeno, imamo jako dobar odnos sa ABA ligom, sarađujemo od samog početka i ponudili smo im to da šampion bude u Evroligi, to je dobra motivacija za sve u ABA. Kratkoročno, mislim da nijedan klub iz ABA lige neće dobiti taj ugovor - rekao je u razgovoru sa najnovijim srpskim sportskim portalom.

Takođe, on se osvrnuo i na pitanje beogradskog fajnal fora Evrolige!

Totalno iznenađenje je grad sa najviše derbija u Evropi, a znate li na kom mestu je Beograd? (FOTO)

- Mislim da je Beograd na samom vrhu, uzavrela je atmosfera. Sa navijačima Crvene zvezde do sada nismo imali problema, u prošlosti smo imali nekih problema sa Pionirom kada je Partizan igrao tamo, ali otkad je Zvezda došla sa novim menadžmentom, nismo imali poteškoća sa navijačima. Ambijent u Beogradu potpuno je jedinstven, ne može se pronaći na mnogo mesta u Evropi, zato smo ponosni što imamo u ligi takve klubove kao što je Zvezda - dodao je!

(Espreso.co.rs/Sportklub)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.