Muta Nikolić: Kako sam zezao Noleta u Riju? Koja je priča iza čuvenog selfija i zašto sam bio ljubomoran na Fince? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Espreso intervju nedelje

Muta Nikolić: Kako sam zezao Noleta u Riju? Koja je priča iza čuvenog selfija i zašto sam bio ljubomoran na Fince? (FOTO) (VIDEO)

Legendarni košarkaški stručnjak bio je gost redakcije Espresa ove nedelje
Objavljeno: 15:13h
foto: Filip Plavčić

Koja je tajna vas, Saše Đorđevića i ostatka stručnog štaba u radu sa igračima, da se ostvaruju ovakvi uspesi u jednoj izuzetno jakoj konkurenciji?

- Nije to nikakva tajna. Ozbiljno se radi. Ja uvek tvrdim da nema rezultata bez dobre atmosfere, a ovaj profesionalni deo koji se radi to se radi vrhunski. Mislim da kada se pogledaju svi rezultati, bolje od toga ne može. Borimo se, pratimo sve novo što se pojavljuje u košarci i kada se sve to sklopi, taj sistem koji pravimo, onda moraju da se pokažu i rezultati.

foto: Saša Pavlić Koky

Svima je u glavi i dalje ona polufinalna utakmica protiv Australje, koja nas je dobila u grupnoj fazi. Kako ste uspeli da pripremite igrače tako dobro za taj meč?

- Teško je dobiti isti tim dva puta na jednom turniru. Mi smo ušli s njima u fajt, kost u kost, kad smo izgubili tu prvu utakmicu. Oni su jako dobra ekipa i žao mi je što nisu bili treći. Pokazali su najbolju košarku i najlepše su igrali, ali oni su tada u našem meču u grupi kako mora da se igra. Mi smo tada prihvatili njihovu igru, ali to nije bilo dovoljno. Mada mislim da su nas u tom meču sudije malo oštetile. Ipak, u polufinalu smo ušli u maksimalan fajt s njima, u rat, i takav je bio i način suđenja, pa su sudije dozvolile da malo jaču igru i mi smo to iskoristili.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.