ZBOG MILANA TOMIĆA KRŠE PROPISE: Toliko žele bivšeg trenera Zvezde da su spremni da pogaze pravila lige!
Foto: Beta/Branislav Božić

dugo je bez posla

ZBOG MILANA TOMIĆA KRŠE PROPISE: Toliko žele bivšeg trenera Zvezde da su spremni da pogaze pravila lige!

Mogao bi da se nađe na novom poslu

Objavljeno: 21:44h

Nekadašnji trener Crvene zvezde Milan Tomić je želja Hapoela iz Jerusalima, a zbog njega su spremni čak i da "pogaze" stroga pravila koja postoje u Izraelu oko angažovanja stranih trenera.

Jerusalimski klub je otpustio Odeda Kataša i traži novog šefa stručnog štaba, a njihov izbog je nekadašnji prvi trener crveno-belih za koga smatraju da ima iskustvo iz Evrolige sa Zvezdom, kao i činjenica da je sa crveno-belima osvojio Jadransku ligu 2019. godine.

Ipak, komplikacije predstavlja to što srpski strateg ne ispunjava nijedan kriterijum postavljen od strane Udruženja trenera u Izraelu, a koji su usmereni prema angažovanju stranih stručnjaka.

Milan Tomić
foto: Starsport©

Da bi strani trener radio u Izraelu mora da ispunjava sledeće kriterijume: da četiri godine bude trener prvog tima, da bude osvajač evropskog trofeja, da bude prvi trener u NBA ili WNBA, da bude dve sezone prvi trener u timu Evrolige, da bude prvi trener u timu Evrokupa ili Lige šampiona tokom pune tri sezone.

Tomiću dakle samo taj trofej u regionalnom takmičenju može da se uzme kao olakšavajuća okolnost, ali će Hapoel u svakom slučaju morati da traži izuzeće od propisa.

Tomić je čitavu deceniju radio kao pomoćni trener u Olimpijakosu, a premijernu samostalnu šansu dobio je upravo u sezoni 2018/2019. kao trener Crvene zvezde. S Malog Kalemegdana je otišao 22. oktobra 2019. posle poraza od Krke, podnevši neopozivi otkaz na mesto šefa struke crveno-belih.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.