Tuga na Jugu: Najgore moguće vesti za navijače KK Partizana!
Foto: Saša Pavlić Koky

Užas!

Tuga na Jugu: Najgore moguće vesti za navijače KK Partizana!

Ovo baš niko nije očekivao
Objavljeno: 22:16h

O ovoj odluci predsednik crno-belih Nikola Peković će tokom dana obavestiti i prvog čoveka ULEB-a Đordija Bartomeua.

Sada je ponovo aktuelizovana tema učešća Partizana u FIBA Ligi šampiona, u kojoj bi čelnici ovog takmičenja rado želeli da vide crno-bele, kao jednu od najstandardnijih evroligaških ekipa iz prethodne decenije.

Ovakve slične otkaze su Evrokupu uručili Zjelona Gora i AEK iz Atine, a pre njih su to već uradili svi Italijani.

A, evo i pisma koje je Peković poslao Bartomeuu.

- Poštovani gospodine Bertomeu, obraćam Vam se u ime KK Partizan NIS sa željom da Vam se na prvom mestu zahvalim na nedvosmislenim namerama da se naš klub vrati u evropska klupska takmičenja pod okriljem ECA, kao i konkretnim potezima koji su u tom pravcu povučeni.

Kao što je i Vama poznato, ambicije našeg kluba su da igra sa najkvalitetnijim evropskim rivalima i naš cilj je da se u dogledno vreme vratimo u Evroligu.

foto: Beta

Ipak, nedavna i još uvek veoma aktuelna dešavanja u evropskoj košarci nisu zaobišla ni Srbiju, naš košarkaški savez a samim tim i naš klub.

Nakon niza sastanaka koji su održani u prethodnom periodu, KK Partizan NIS pred sobom ima situaciju u kojoj nema drugog izbora osim da odustane od učešća u Evrokupu. Pre izvesnog vremena, klubu je najavljena a potom i u delo sprovedena suspenzija od strane KSS ukoliko klub ne odustane od učešća u Evrokupu.

U praksi, to znači nemogućnost registracije igrača što nas stavlja u bezizlaznu situaciju u kojoj jedina solucija za naš klub predstavlja povinovanje zahtevima matičnog saveza koji sprovodi odluke FIBA.

U nadi da ćete razumeti da ovakav potez ne predstavlja ništa drugo nego korak u jedinom pravcu koji vodi ka nastavku funkcionisanja našeg kluba, srdačno Vas pozdravljam - napisao je Pekmen!

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.