TRINKIJERI ISHVALIO PARTIZAN, PA OBJASNIO ZAŠTO JE OTIŠAO: Imam pravo da izaberem s kim želim da radim!
Foto: fzs.edu.rs/

nema veze s ponudom bajerna

TRINKIJERI ISHVALIO PARTIZAN, PA OBJASNIO ZAŠTO JE OTIŠAO: Imam pravo da izaberem s kim želim da radim!

Italijanski stručnjak je konačno, posle skoro 3 meseca, malo detaljnije govorio o svom boravku u Partizanu i razlozima odlaska

Objavljeno: 20:44h

Andrea Trinkijeri je pre skoro tri meseca odlučio da napusti Partizan, da bi potom prihvatio ponudu Bajerna iz Minhena i seo na klupu nemačkog evroligaša.

Iskusni italijanski trener nije mnogo govorio o svojoj odluci i razlozima da napusti crno-bele, a na tom odlasku su mu zamerili mnogi, od uprave kluba do običnih navijača.

Ipak, sada u razgovoru za portal "Trendbasket", iskusni trener je po prvi put pričao o svom iskustvu boravka u Partizanu, ali i o razlozima zbog kojih je odlučio da ode.

foto: Emilija Jovanović

- Bilo je to jedno od najvažnijih iskustava u mojoj dosadašnjoj karijeri. Bilo je puno svega. Bio je to jedan od mojih najkontroverznijih izbora u životu, ali takođe i najuspešniji. Bilo je tu puno svega. Bilo je to senzacionalno iskustvo. Došao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. S mnogo rada i uz podršku navijača s njihovom bezuslovnom ljubavlju prema klubu, uspeli smo. Sada je to ozbiljan klub sa odličnim igračima koji su postali čvrsti tokom poslednjih godinu i po dana koliko smo proveli zajedno. Partizan je dobio neka važna obeštećenja za Marinkovića, Lendejla. Osvojili smo tri pehara i bili smo spremni za još više - rekao je Trinkijeri i dodao:

- To je veoma težak posao, jer biti trener Partizana je posebna stvar. To je kao da ste trener jednog od najvećih klubova poput Real Madrida u fudbalu ili Bajerna u fudbalu. Vodio sam tim na utakmicama sa po 20.000 navijača. Bilo je to prelepo, nezaboravno i pomoglo mi je da napredujem mnogo. Kada sam odlučio da odem u Partizan, mnogi su mi govorili da sam lud ili pijan. Znao sam da je to preveliki rizik. Ali želeo sam da naučim neke drugačije stvari. Tako da bilo je nezaboravno i prelepo.

foto: Emilija Jovanović

U trenutku kada je otišao Partizan je postavljen timski na svoje noge kao jedan od najboljih klubova Evrokupa...

- Partizan je evropska košarka. Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima 2 miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu.

Trinkijeri je konačno i progovorio zbog čega je odlučio da napusti Partizan i naveo da sa time nije imala nikakve veze finansijski bolja ponuda Bavaraca.

- Pitate me kao da su te dve stvari povezane. Ne. Prvo, odlučio sam da ne ostanem (u Partizanu) iz različitih razloga. Posle više od 25 godina moje karijere, mislim da imam pravo da izaberem s kime želim da radim. I onda, kada sam odlučio da zatvorim to poglavlje, želeo sam da otvorim novo. I onda se pojavio Bajern. To nije povezano. To su dve različite stvari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.