JOKIĆ SE MONSTRUOZNIM TRIPL-DABLOM UPISAO U ISTORIJU I ODVEO DENVER U FINALE SA LEJKERSIMA! Neka se spremi LEBRON!
Nikola Jokić, Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA PLEJOF

JOKIĆ SE MONSTRUOZNIM TRIPL-DABLOM UPISAO U ISTORIJU I ODVEO DENVER U FINALE SA LEJKERSIMA! Neka se spremi LEBRON!

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, malo je reći

Objavljeno: 07:49h

Pola Srbije je jutros navilo sat u 3.00, kako bi gledalo istoriju: Nikola Jokić i Denver Nagetsi su pokušali da postanu prva ekipa u istoriji koja je uspela da nadoknadi 3:1 dva puta u istom plej-ofu.

Posle povratka protiv Jute, pokušali su da isto to urade protiv Klipersa.

I uspeli su!!! Klipersi su pali i u 7. utakmici, sa 104:89!!!

Nikola Jokić je sa 16 poena, 22 skokom, 13 asistencija, 3 bloka i 2 ukradene lopte bio najbolji igrač na utakmici, a čini se trenutno i u celoj NBA ligi.

Nikola je radio sve na terenu: pogađao je kad treba, kontrolisao situaciju pod obručima, razigravao saigrače, bio lider.

Najefikasniji u timu Denvera bio je odlični Džamal Marej sa 40 poena, a dobri su bili Džerami Grent i Geri Heris sa po 14.

U timu Klipersa najefikasniji je bio Montrez Herel sa 20 poena, dok su debelo podbacili Kavai Lenard sa 14 i pogotovo Pol Džordž sa 10 poena.

Jokić i Nagetsi su dobro otvorili utakmicu, ali se odmah videlo da će borba biti rovovska. Meloun se od početka odlučio za proverenu igru u napadu Jokić-Marej, a Denver je bio posebno inspirisan u odbrani. I Klipersi su dobro otvorili, pa smo posle iscrpljujućih 12 minuta imali 22:22.

Klipersi su ubacili u "petu" u drugoj četvrtini, i činilo se da se odvajaju, pogotovo posle trojke Džamajkl Grina za 36:27 i plus 9.

U narednih par minuta Klipersi su održavali svojih +9, a u jednom trenutku su košem Lenarda došli i do +12.

Ovde se, na sreću Nagetsa, "razjario" Džamal Marej, koji je poludeo u napadu i serijom koševa doveo Denver do -2.

Na početku treće četvrtine Klipersi se još jednom odvajaju, ovog puta na +7, ali Denver "stišće" i koševima Grenta ih stiže.

Serijom 8:0 Nagetsi stižu prednost Klipersa i "okreću" utakmicu, i od tog trenutka preuzimaju volan.

Treću četvrtinu su dobili sa 28:18, i sa 8 poena prednosti ušli u poslednju četvrtinu.

Jokić je zaradio 4. ličnu fauliravši Herela, pa je početak poslednjeg perioda proveo na klupi, ali sve je tada u ruke uzeo neverovatni Džamal Marej, i "izbušio" koš Klipersa za prednost od +15 na 8 minuta do kraja.

Klipersi su imali očajan početak 4. četvrtine, i prvi koš su dali tek posle četiri minuta igre. U tom trenutku se sa klupe podigao i Nikola Jokić.

Usledilo je nekoliko teških minuta i za jedne i za druge u napadu, ali posebno teških za tim iz LA, koji je promašivao sve što je moglo da se promaši. Posebno su u tome prednjačila dva superstara - Kavai Lenard i Pol Džordž.

Sve je bilo gotovo na 2,5 minuta do kraja, kada je Jokić ukrao loptu Lenardu, bacio je za Grenta, koji je zakucao iz kontre: 100:80, i to je to! Do kraja je bilo samo odrađivanje!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.