MIJAILOVIĆ O DUGU PARTIZANA: Ne znam kako će biti u budućnosti!
Foto: Zorana Jevtić

kaže da je reč o spekulacijama

MIJAILOVIĆ O DUGU PARTIZANA: Ne znam kako će biti u budućnosti!

Predsednik crno-belih navodi da je klub u poslednje dve godine isplatio sve plate igračima i zaposlenima i da nijednom nije bio blokiran od strane BAT-a

Objavljeno:

Agencija za privredne registre je u sredu objavila godišnji finansijski dug KK Partizan za 2019. godinu koji iznosi više od 770.000 evra.

U međuvremenu javnost je počela da se bavi i ukupnim dugom crno-belih koji prema nekim proračunima iznosi preko 7,4 miliona evra.

Na temu dugovanja se oglasio i predsednik kluba Ostoja Mijailović koji je poručio da postoje brojne dezinformacije u vezi sa time i da Partizan u poslednje dve godine izmiruje sve svoje obaveze prema igračima i prema zaposlenima.

- Postoji dve kategorije ljudi, ona koja ima interese da iznosi dezinformacije i ona grupa ljudi koja ne razume šta je bilans stanja, šta je bilans uspeha, šta je završni račun i samo čitaju cifre i izmišljaju i smišljaju koliko ko duguje. Činjenica je da je Partizan u poslednje dve godine isplatio sve plate, što zaposlenima, što igračima koji su igrali u Partizanu i da je isplatio po milion evra prošle godine starih dugova starim igračima i radnicima. Samo te dve činjenice govore kakvo je danas stanje u Partizanu. Mi smo za dve godine isplatili sve plate zaposlenima i sve plate igračima i nemamo nikakav problem u poslovanju izuzimajući kako ćemo sklopiti budžet za sledeću sezonu, jer smo mi klub koji u velikom delu živi od karata, od privatnih sponzora, od državnih dotacija. Verujem da će država stati iza Partizana i ove godine kao što je stajala prethodnih godina, a da li će to biti dovoljno da mi pozitivno završimo ovu sezonu ili neće nisam sada siguran. Ono što mogu da obećam navijačima i javnosti jeste da ćemo se mi boriti kao i u prethodne tri godine. Danas Partizan ima jako dobru i kvalitetnu ekipu, igramo možda i najlepšu košarku u regionu, zadržali smo veliki deo ekipe, to je stvarno veliki uspeh. S druge strane imamo velike poteškoće gde ćemo da treniramo i gde ćemo da igramo. Arena je sada pretvorena u Kovid bolnicu. To je naša druga kuća, tamo nam je teretana, celokupna oprema, moraćemo da tražimo i za to rešenje. Poručujem onima koji iznose spekulacije za Partizanove dugove da Partizan već dve godine nije bio ni u kakvoj finansijskoj blokadi, nije bio u blokadi BAT-a i da redovno izmiruje svoje obaveze. Da li će tako ostati u budućnosti, ne mogu da tvrdim zbog situacije koja nas je snašla, ali mogu da tvrdim da ćemo se boriti kao što smo se borili - poručio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.