MIJAILOVIĆ: Vrši se pritisak čak i po cenu da nas izbace iz ABA lige! Partizan će pristati, ali pod ovim uslovom!
Foto: Filip Plavčić

oglasio se mijailović

MIJAILOVIĆ: Vrši se pritisak čak i po cenu da nas izbace iz ABA lige! Partizan će pristati, ali pod ovim uslovom!

Prvi čovek crno-belih navodi da će crno-beli biti spremni da prihvate predlog pojedinih klubova da daju pristanak za uslovnu registraciju lige, ali da se potegne sport pred sudom u Lozani

Objavljeno:

Nedeljama već traju tenzije u ABA ligi zbog protesta Partizana oko učešća FMP-a kako u ABA ligi, tako i u predsedništvu tog takmičenja.

Crno-beli su pokrenuli temu sukoba interesa između kluba iz Železnika i Crvene zvezde i polemika traje već dugo, a na prethodnim sastancima se nije došlo do rešenja što predstavlja problem za sam početak takmičenja narednog meseca.

U međuvremenu su se pojavile informacije da se Partizanu preti i izbacivanjem iz ABA lige ukoliko bude nastavio da odbija da pošalje dokumentaciju za registraciju u ABA ligi.

Novi sastanak predstavnika svih klubova je zakazak na petak, a predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, izneo je kako trenutno stoji situacija i koliki pritisak se vrši na klub.

- Sutra imamo radni sastanak ABA lige da pokušamo da nađemo rešenje. Treba naći dva rešenja. Kako početi sezonu i pod kojim uslovima i ona druga tema, važnija, kako urediti papire, odnosno, dokumentaciju pravnog društva ABA lige. Javnost je donekle upoznata kakva je situacija, ali u poslednje vreme što nije bila praksa prethodne tri godine, jeste da se u medijima pojavljuju raznorazne dezinformacije. Javnost mora da zna da se vrši ogroman pritisak na Partizan. Da Partizan ne pokreće temu sukoba interesa FMP-a i Crvene zvezde. Naš pravni tim je poslao dosta dokaza gde se vidi direktan sukob interesa koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom privrednog društva, koji nije ni po jednom osnovu dozvoljen u bilo kom sportu, a pogotovo u košarci. Od pojedinih predsednika klubova se vrši ogroman pritisak da odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige. Pojedini klubovi su na poslednjem sastanku i davali predloge da Partizan dozvoli registraciju ABA lige, da se ona nesmetano registruje, za šta mi zapravo i jesmo, ali smo i za to da ona u budućnosti bude sasvim regularna što do sada nije bio slučaj.

Mijailović poručuje da će Partizan prihvatiti predlog pojedinih klubova, a evo na šta se to odnosi.

- Mi ćemo prihvatiti poziv pojedinih klubova, odnosno njihovih predstavnika, da dozvolimo uslovnu registraciju, ali da Crvena zvezda i FMP prihvate da se povede spor. Naš predlog je da spor bude vođen na Arbitražnom sportskom društvu u Lozani. Pojedini klubovi su to prihvatili, gde smo mi, ne podlegli pritisku, već napravili još jedan ustupak ABA ligi da pokažemo da jesmo za napredak, za uređenje dokumentacije i neko fer i pošteno takmičenje, ali ćemo tražiti od ABA lige sutra da nam oni garantuju da kada Sud u Lozani kada donese odluku, kakva god ona bila, ta odluka se sprovede. Dakle, ako odluka bude bila da Partizan nije bio u pravu, Partizan će platiti postupke suđenja, a ako druga strana bude izgubila ABA liga onda mora sprovesti postupak do kraja. Dakle, ako ishod te tužbe bude bio da FMP ne može da igra zato što je u sukobu interesa sa klubom koji igra isti rang takmičenja, moraće da se isključi iz ABA lige i pravno ne može biti suvlasnik ABA lige - poručio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.