POZNATO JE KOLIKO BI ANDREA TRINKIJERI BIO PLAĆEN U NAREDNOJ SEZONI U PARTIZANU: Ovu sumu je Italijan odbio!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

OTKRIVAMO

POZNATO JE KOLIKO BI ANDREA TRINKIJERI BIO PLAĆEN U NAREDNOJ SEZONI U PARTIZANU: Ovu sumu je Italijan odbio!

Stručnjak s Apeninskog poluostrva imao je na stolu izuzetno jaku ponudu, jednu od najviših u Evropi, ali je po svemu sudeći odlučio da je odbije

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri završio je svoju crno-belu epizodu.

Iako je imao opciju da ostane još godinu dana, koliko je unapred ugovoreno, on nije želeo da pristane na smanjenje plate od 10 do 20 odsto, uz produžetak ugovora na još dve godine, saznaje Espreso.co.rs.

On je tražio i garancije za budžet, kao i veća ovlašćenja u njegovom trošenju, ali izgleda da je došlo do neslaganja njega i uprave.

- Trinkijeri je bukvalno od uprave tražio da on upravlja budžetom! Dakle, neko drugi da donosi pare, a on da ih troši kako želi. Pa, ko bi mu to dozvolio? - kaže izvor Espresa blizak crno-belima.

Andrea Trinkijeri
Andrea Trinkijeri foto: Emilija Jovanović

Podsetimo, on se pre nekoliko dana oglasio na Tviteru, a ta poruka je delovala kao da se oprašta od Partizana.

- Vraćam se kući - napisao je uz zastavu Italije, a onda se obratio i Grobarima pohvalivši ih, uz fotografiju s jednog meča u Areni.

Kako saznajemo, sad već bivšeg trenera crno-belih nije privolelo da ostane ni to što je dobio garancije za stan velike kvadrature u Beogradu, luksuzan automobil itd...

Zvanična potvrda odlaska stigla je kad je Trinkijeri podneo zahtev za raskid saradnje, pa je jasno da je odbio cifru od 430.000 evra u narednoj sezoni, a sve zbog toga što je koronavirus uništio Partizanov planirani budžet. Njegova plata u sezoni pred nama iznosila bi 550.000 evra po starom ugovoru pre korone, što je Italijan odbio.

Kako Espreso.co.rs saznaje, uprkos brojnim spekulacijama oko imena novog trenera Partizana, najvaće šanse da sedne na užarenu klupu crno-belih trenutno ima Trinkijerijev pomoćnik Vlado Šćepanović, iako se po kuloarima može čuti i ime bivšeg trenera Asvela Zvezdana Mitrovića.

Kao potencijalno nove destinacije Andree Trinkijerija pominju se minhenski Bajern, kao i Fenerbahče, koga je pre nekoliko dana napustio Željko Obradović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.