ODRŽAN SASTANAK VLASNIKA NBA FRANŠIZA SA ADAMOM SILVEROM: Ovo je najnoviji zaključak!
NBA u doba Covida-19, Foto: Profimedia

SVE SE DESILO PRETHODNE NOĆI

ODRŽAN SASTANAK VLASNIKA NBA FRANŠIZA SA ADAMOM SILVEROM: Ovo je najnoviji zaključak!

Za sada, NBA dozvoljava timovima da koriste različite testove, ali bi to moglo da se promeni, tačnije, testovi bi mogli da se standardizuju za svih 30 ekipa

Objavljeno:

U noći između utorka i srede održan je sastanak NBA franšiza sa Adamom Silverom.

Posle njega, članovi Upravnog odbora i vlasnici NBA ekipa optimistični su po pitanju nastavka sezone.

Kako prenosi kultni novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski, čelni ljudi lige i klubova su ohrabreni napretkom koji je liga napravila u pravcu minimiziranja zdravstvenog rizika, kao i pozitivnih razgovora kancelarije NBA lige sa predstavnicima Unije igrača.

Adam Silver (levo)
Adam Silver (levo) foto: AP/Julio Cortez

Diskusija na sastanku bila je usmerena na brigu o sigurnosti igrača, ali i ostalih učesnika i njihovom zdravlju, ali je imala za cilj da predstavnici klubovai igrači prihvate ideju i stav koji podrazumeva da neki pozitivan test za koronavirus pri povratku ne bi automatski značio prekid takmičenja.

Kako piše u izveštaju, pitanje je koliko bi pozitivnih testova bilo i previše. Upravo taj detalj će NBA, unija igrača (NBPA) i medicinski stručnjaci morati da reše što je pre moguće, a definitivno pre nego što bude doneta definitivna odluka o nastavku sezone.

Ako se to dogodi, ispitivanja i testiranja na koronavirus će biti standardizovana i potpuno ista za svih 30 timova. Za sada, NBA dozvoljava timovima da koriste različite testove.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.