BIO JE U PARTIZANU VEOMA KRATKO, ALI... Tih nekoliko meseci su mi najlepši u životu!
Tori Tomas, Foto: Starsport©

lepe reči

BIO JE U PARTIZANU VEOMA KRATKO, ALI... Tih nekoliko meseci su mi najlepši u životu!

"Da sam ostao tamo i da mi je klub verovao, mislim da bih ostao na evroligaškom nivou"

Objavljeno:

"U sportu bez izvesne doze brutalnosti nema pobeda. Mislim da je Tomas bolji igrač nego što je to prikazao u Partizanu i uvek kada nego igra bolje na nekom drugom mestu, kod nekog drugog trenera, pitam se u kojoj je meri neka moja krivica", rekao je Duško Vujošević 2012. godine kada se Partizan rastao sa Torijem Tomasom.

Iako se sve nije najbolje završilo za Tomasa, a sve je uz to krojila i povrda koju je zadobio, ovaj košarkaš se sa najlepšim uspomenama seća Partizana i Beograda.

Ove sezone je igrao u Poljskoj, a promenio je veliki broj klubova. Te 2012. je igrao za Partizan što mu je očigledno veoma drag momenat zbog Evrolige i svega.

"Partizan? Najboljih nekoliko meseci u mom životu! Imao sam šansu da igram za klub iz Evrolige i tu sam šansu koristio do povrede. Igrač iz Hrvatske mi je nagazio na nogu u meču u Zagrebu. Bio mi je povređen zglob pa nisam igrao oko pet sedmica. Probao sam da se vratim što je pre moguće, ali oporavak nije dobro išao i sve se odužilo. Partizan nije mogao da čeka toliko dugo i odlučio je da dovede drugog igrača na mojoj poziciji. Nisam imao priliku da pokažem šta znam. Napustio sam Srbiju, bilo je bolno", prisetio se Tomas u intervjuu za poljski sajt Sportowefakty, a priredio je "Mozzartsport".

Tomas je bio raspoložen da priča o Partizanu, čak kaže i da čuva neke video snimke sa utakmica crno-belih.

"Da sam ostao tamo i da mi je klub verovao, mislim da bih ostao na evroligaškom nivou. Bio sam u momentu karijere kada sam se još razvijao i postajao bolji igrač. Igra sam mečeve u njihovim bojama, u nekima sam igrao dobro, i dalje imam video-materijale sa tih utakmica. Ali, izgubio sam samopouzdanje zbog povrede i posle je bilo teško vratiti se onome što sam pružao pre toga. Takve povrede su problem. Počneš da razmišljaš i želiš da se vratiš jer je vreme bitno. Ali, to ne funcioniše tako. Ponekad moraš da budeš strpljiv i ništa da ne radiš. Znam da sam igrao i da sam mogao da igram na evroligaškom nivou. Voleo bih da se ta povreda nije dogodila u tom momentu, ali takve stvari se događaju u životu. Moraš da nastaviš da se boriš", rekao je Tomas.

I zaključio…

"Postojala je šansa da se dokažem na evroligaškom nivou, ali su stvari dobile takav okret. Mislim da sam imao dobrih godina posle toga i da i dalje igram košarku, pa definitivno ne mogu da se žalim", rekao je Tomas.

Tomas je u Partizan stigao 3. septembra 2012. godine kada je potpisao jednogodišnji ugovor, ali je on u zajedničkom dogovoru prekinut 15. novembra, da bi kasnije u decembru potpisao za Skavolini i igrao tamo do kraja sezone.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.