DOKUMENTARAC O DŽORDANU ZAPALIO CEO SVET: Nije sve bilo idealno u Čikagu! Kokain, Skoti Pipen i ludak Kraus...
Foto: Profimedia

sjajan film

DOKUMENTARAC O DŽORDANU ZAPALIO CEO SVET: Nije sve bilo idealno u Čikagu! Kokain, Skoti Pipen i ludak Kraus...

Ono što su ljubitelji sporta mogli da vide u dve uvodne epizode, od deset koliko će ih biti ukupno, ostavilo ih je čudu

Objavljeno:

Dokumentarni film "Poslednji ples" o Majklu Džordanu, po mnogima najboljem košarkašu svih vremena, nije mogao da dođe u bolje vreme za ljubitelje košarke.

Ono što su ljubitelji sporta mogli da vide u dve uvodne epizode, od deset koliko će ih biti ukupno, ostavilo ih je čudu.

Film nije pravljen da bi se prikazivalo kako je davao koševe, već kakav je, zapravo on bio i u kakvim je životnim i sportskim okolnostima stasavao. A tu ima i zanimljivih svedočanstava, ali i šokantnih.

Pričalo se o kokainu i drogama koje su uživali ljudi u njegovom društvu, a pominje se i priča da su njegovi Bulsi zapravo bili putujući kokainski cirkus.

Džeri Kraus je, kao generalni menadžer Čikaga, bio i među najzaslužnijim što su postali svetski hit i šestostruki NBA prvaci, ali i svakako najomraženiji u samom klubu.

Zbog stavova o igračima, zbog načina na koji se ophodio prema treneru Filu Džeksonu, ali i zanemarivanju želja samih košarkaša i pravljenja novih poslovnih, "trejd" poteza koji su razljutili celu ekipu, a Džordana možda i najviše, Kraus je postao čovek koga niko u timu Bulsa nije podnosio.

foto: Profimedia

Kraus je, recimo, pred sezonu 1997/1998, rekao Džeksonu da će da leti iz kluba sledećeg leta (po isteku ugovora), kako god da se taj šampionat završi.

- Ne zanima me, ako ostvariš i učinak 82-0, je**** ćeš da letiš odavde - poručio mu je, što je čuveni strateg iskoristio da sveske sa akcijama i pravilima ponašanja u ekipi, koje je redovno delio igračima, stavi u poseban omot.

Ovaj dokumentarni film otkriva i neke dosad nepoznate detalje o tome kako su sami igrači reagovali i tada, a i sada, na Džerija Krausa. Videli smo baš brutalnih scena, poput ove:

- Aha, to su, dakle, one pilule koje te drže niskim. Ili su to pilule za dijetu? - čuje se Džordan kako dobacuje Krausu.

Džordanov saigrač i desna ruka - Skoti Pipen je zarađivao samo 2,78 miliona dolara po sezoni. Iako jedan od najboljih igrača lige, Pipen je bio tek 122. po plati u NBA.

Primera radi, sadašnji 122. igrač po primanjima u NBA ligi je Andre Roberson iz Oklahome, sa 10,74 miliona.

Nezadovoljan takvim statusom, Skoti Pipen je rešio da na hiruršku intervenciju, umesto po okončanju prethodne sezone, ode baš na početku nove. Zbog toga je propustio veliki deo predstojećeg šampionata.

- Što nisam otišao ranije 'pod nož'? Zabole me da sj*** sebi leto rehabilitacijom - rekao je Pipen.

Džordanova reakcija na to otkriće bila je iskrena i oštra, jer se tim mučio bez Skotija:

- Sebično.

Čeka nas još mnogo toga u preostalih osam epizoda...

(Espreso.co.rs / Blicsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.