KATASTROFA U HRVATSKOJ: Gasi se Cibona?
Gasi se KK Cibona, Foto: Starsport©

užas

KATASTROFA U HRVATSKOJ: Gasi se Cibona?

Velikan se nalazi u agoniji

Objavljeno: 19:50h

Direktor Cibone Domagoj Čavlović dao je prilično zabrinjavajući intervju za Večernji list u kom je poručio kako se problemi dvostrukog šampiona Evrope i jednog od najvećih jugoslovenskih klubova ubrzano gomilaju usled krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Zagrebački velikan svakako nije dobro stajao finansijski, a posle svega... "Ja sam odgovorna osoba i moram da vodim klub, u tome mi pomažu i neki od onih koje sam poslao na berzu rada. Inače, sebi sam smanjio paltu za 50 posto", kazao je Čavlović, trenutno jedini uposlenik slavnog kluba, a prenosi Germanijak.

Vlada Republike Hrvatske na nedavnom sastanku donela je odluku o merama koje bi trebalo da olakšaju život sportskih organizacija i klubova pogođenih krizom. Tu će glavnu ulogu imati Središnji državni ured za šport. Radi se o novcu opredeljenom za radnu zajednicu u sportskim organizacijama. „Kada sam s državnim advokatom razgovarao, on je pominjao cifru od oko 18 miliona kuna pomoći. Sada se može čuti da će ipak biti 40 miliona. Iz SDUŠ-a su slali upitnik klubovima, na koji se puno njih nije javilo, pa bi taj broj mogao biti nepotpun“, dodao je prvi i jedini čovek Cibone, objasnivši da su i sa nekim igračima raskinuti ugovori...

"Uglavnom su to košarkaši koji su imali jednogodišnji ugovor ili oni kojima je ugovor isticao na leto. Raskinuli smo sa Gibsonom, Rebecom, Katićem, Novačićem, Ljubičićem, Bilinovcem. S nekima ćemo obnoviti saradnju početkom naredne sezone, ako bude uslova"...

Odgovorio je Čavlović i na ono najvažnije pitanje vezano za Cibonu, koje sve zanima, ali se retko ko usudi da pita: da li je Cibona na rubu propasti? "Ako ne dobijemo ništa od Grada, ako nam se začepe prihodi, onda jesmo. Nažalost, u ovom trenutku niko živ ne zna parametre. Ovo stanje može da poljulja svakoga, ne samo Cibonu“.

Dvostruki prvak Evrope, trostruki šampion Jugoslavije, pa posle još 19 puta najbolji klub Hrvatske. Ukupno šest evropskih trofeja!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.