PRELAZAK IZ ZVEZDE U PARTIZAN MI JE POTEZ KARIJERE: Pomešali su me sa drugim dečakom, zbog Duleta sam postao igrač!
Foto: Starsport©

sećanje

PRELAZAK IZ ZVEZDE U PARTIZAN MI JE POTEZ KARIJERE: Pomešali su me sa drugim dečakom, zbog Duleta sam postao igrač!

- Te tri godine samo lepe stvari su se dešavale. Na timskom planu smo osvajali titule, a na ličnom sam zaista bio zadovoljan kako sam igrao - seteio se legendarni košarkaš

Objavljeno: 09:22h

Miloš Vujanić je ostvario kareijeru za poželeti, osvojio mnoštvo trofeja i upisao se zlatnim slovima u istoriji srpske košarke, pošto je bio član legendarne generacije koja je se popela na krov sveta u Indijnapolisu.

Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, ali je slavu stekao u taboru večitog rivala, gde je postao ikona kluba. Vujanić se u razgovoru za Maxbet sport dotakao teme kako je preša sa Malaog Kalemegdena u Partizan.

Kako je došlo do angažmana u crveno-belom taboru?

– Sa 15 godina sam napustio Loznicu i otišao za Beograd, a odlazak u Zvezdu je vrlo zanimljiv. Prvo, mene niko nije bio zvao da odem u Zvezdu, već sam otišao sam, golobradi klinac, samo sam se pojavio na treningu. Sećam se da su me bili pomešali sa nekim drugim dečkom koji je imao zakazanu probu, ja sam se tada dobro pokazao na treninzima i bio sam deo juniorskog sastava, a posle sam prešao i u seniore. Bio je to lep period, zaista sam trenirao naporno i trudio se da budem što bolji igrač - rekao je Vujanić za Maxbetsport.

1 / 2 Foto: Starsport©

Onda je usledio prelazak u Partizan.

– Tako je. Ispostaviće se da je prelazak u Partizan moj ubedljivo najbolji potez u karijeri. Da me neko ne razume pogrešno nisam imao ništa protiv Zvezde, niti imam da kažem bilo šta ružno o nekome u Zvezdi. Jednostavno, tada je bilo rasulo u klubu, Partizan me je pozvao i ja sam prihvatio. Sve ostalo je poznato.

Saradnja sa Duletom Vujoševićem je bila nešto posebno.

– Teško zaista. Te tri godine samo lepe stvari su se dešavale. Na timskom planu smo osvajali titule, a na ličnom sam zaista bio zadovoljan kako sam igrao. Bio sam najbolji strelac u svim takmičenjima tih godina, u Evroligi, u domaćem takmičenju, bio sam reprezentativac i deo ekipe koja je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu, ali ako nešto moram da izdvojim od tih godina, to je rad sa Duškom Vujoševićem, zbog njega sam stasao u pravog igrača i profesionalca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.