AMERIKANAC HOĆE DA UBACI EVROPSKI STIL U NCAA: Košarkaš zvezde ga je ugasio svojim komentarom na Tviteru!
Bili Beron, Foto: Starsport©

Ne slaže se s njim

AMERIKANAC HOĆE DA UBACI EVROPSKI STIL U NCAA: Košarkaš zvezde ga je ugasio svojim komentarom na Tviteru!

Beron ima svoje razloge zašto misli da to nije izvodljivo

Objavljeno:

Rik Pitino, čuveni koledž trener, koji je u prethodne dve godine u dva navrata vodio Panatinaikos, istakao je da mu se mnogo sviđa evropski stil košarke i da će pokušati da ga primeni i u NCAA.

Amerikanac je otišao iz Atine zbog pandemije koronavirusa, a iako je i dalje pod ugovorom sa "zelenima" koji planira da odradi do kraja, on je u međuvremenu preuzeo brigu i košarkaškom timu sa koledža Ajona.

Upravo tu on planira da ubaci neke elemente košarke koje je pokupio u Evropi.

- Igraćemo napade baš kao u Evroligi i odbranu ćemo igrati sa presingom po čitavom terenu. Biće vrlo zabavno. Svo to utrčavanje, dodavanja, napadi koji traju 24 sekunde, lopta se konstantno kreće i igrači se kreću i kreira se dobra pozicija za šut, a možemo napade da završavamo i iz pik end rola - rekao je Rik Pitino za Njujork Tajms.

Na ovu njegovu izjavu je odgovorio košarkaš Crvene zvezde Bili Beron, inače sin čuvenog koledž trenera Džima Berona, koji sumnja da je moguče primeniti evropski stil igre u NBA i za svoju sumnju navodi neke razloge.

- Sve to zvuči lepo, ali neće funkcionisati. Igrači na koledžu nemaju ni blizu takav košarkaški IQ, a i blokove postavljaju na drugačiji način, a ne ovako kako se to radi u Evropi - rekao je Beron putem svog Tvitera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.