DVA SRBINA I TRINKIJERI: Slavni evroligaš traži trenera, a naciljao je Partzanovog komandanta!
Andrea Trinkijeri, Foto: Emilija Jovanović

Pitanje je šta će biti

DVA SRBINA I TRINKIJERI: Slavni evroligaš traži trenera, a naciljao je Partzanovog komandanta!

U Atini se već uveliko prave planovi za narednu sezonu

Objavljeno: 11:03h

Panatinaikos već traži zamenu za Rika Pitina, iako je Amerikanac obećao da će se vratiti da završi ugovor kada cela situacija sa koronavirusom prođe i nastave se takmičenja.

Kako javljaju grčki mediji, u Atini su digli ruke od Amerikanca koji je odmah po napuštanju grčke prestonice prihvatio mesto trenera koledž tima Ajona Gaels i tako se vratio u NCAA.

Zbog toga navodno "zeleni" uveliko razmišljaju o angažovanju novog trenera za sledeću sezonu, a izbor im se sveo na tri imena - Igor Kokoškov, Saša Obradović i Andrea Trinkijeri.

I Igor Kokoškov je jedan od stručnjaka na listi
I Igor Kokoškov je jedan od stručnjaka na listifoto: Starsport©

Nije nikakva tajna da je Kokoškov dugo već želja kontroverznog vlasnika Janakopulosa i nekoliko puta se dovodio u vezu sa preuzimanjem PAO. Međutim, pitanje je da li on želi da se vrati u evropsku klupsku košarku posle dve decenije rada u NBA, posebno kada je sada prvi pomoćnik Luka Voltona u Sakramentu.

Uz to obavlja i ulogu selektora Srbije, te bi ponovo bio u "procepu" između posla u klubu i reprezentaciji, s time što bi daleko posvećeniji morao da bude ovima prvima.

Saša Obradović je takođe kandidat
Saša Obradović je takođe kandidatfoto: Starsport©

Što se tiče Obradovića, gde god da je do sada radio beležio je uspehe, što se vidi i sada u Monaku koga je doveo do četvrtfinala Evrokupa. Ono zbog čega bi možda Obradović odbio PAO jeste što se tamo treneri menjaju kao na traci, a on uvek ističe da želi da radi u stabilnom klubu koji ima dugoročne projekte.

I na kraju Andrea Trinkijeri koji je za manje od godinu i po dana rada u Partizanu stvorio strašan tim koji je do trenutka prekida takmičenja zbog koronavirusa bio prvi favorit za osvajanje Evrokupa, a zauzimao i prvo mesto u ABA ligi.

Trinkijeri ima još godinu dana ugovora sa crno-belima.

Osim ova tri imena, kao kandidati se pominju još i bivši NBA stručnjaci Skot Skajls i Bajron Skot.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.