SALE OTKRIO KAKAV PAKAO JE NASTAO ZBOG KORONAVIRUSA: Niste bili ni svesni koliko je situacija zapravo dramatična!
Aleksandar Đorđević je održao konferenciju za štampu u kojoj je objasnio kakva je situacija sa koronavirusom, Foto: Starsport©

ne valja!

SALE OTKRIO KAKAV PAKAO JE NASTAO ZBOG KORONAVIRUSA: Niste bili ni svesni koliko je situacija zapravo dramatična!

- Moramo da budemo svesni da je ovo globalni problem

Objavljeno: 21:42h
Uroš Marjanović

Virtus iz Bolonje je savladao Darušafaku u pranoj Beogradskoj areni i zakazao je megdan sa Monakom u četvrtfinalu Evrokupa.

Aleksandar Đorđević je održao konferenciju za štampu u kojoj je objasnio kakva je situacija sa koronavirusom i kako on utiče i na košarku u Evropi, ali i svakodnevnicu u Italiji.

- Moramo da budemo svesni da je ovo globalni problem. Desilo se to što se desilo u Italiji. U početku je bilo izraženije, a sada je psihoza, pritisak, stalno smo na vestima... Kuća, trening - vrlo malo smo izlazili. Familija iz Milana je kod mene kući. Sledeće nedelje će zatvoriti sve. Lično sam jako zahvalan svim profesionalcima iz ekipe jer nijednog trneutka niko nije pravio problem da dođe ili da krene na ovaj put koji nije bio jednostavan iz Venecije koja je žarište. Bili smo u polupraznom avionu. Nenormalna situacija. Apelujem na sve da ozbiljno shvate. Svima može da se desi. Uvek razmišljam pre svega o igračima. Imaju profesiju koju treba da štite, da igraju još dugo. Radimo ono što nam kažu nadležni i ponašamo se tako kako nam kažu, međutim nemogućnost odlaska italijanske ekipe u Tursku... Doći će do jedne vrste neregularnosti, sport odlazi u drugi plan što je i normalno - rekao je Sale Nacionale i nastavio:

Na svu sreću nema korone u Srbiji, ali vidim da ima u Sloveniji, Republici Srpskoj. Najiskrenije vam želim da nas bar nešto mimoiđe jer ljudi dolaze do određene nesigurnost - našalio se Sale.

Dotakao se i samog meča sa Turcima.

- Bez publike je prednost za gostujuću ekipu, ali nije to jedini razlog za rezultat. Bilo nam je bitno samo negde da igramo. Imali su više navijača oni, mi dva, tri u prvom redu. Šalim se, moralo je da se odigra. Još jednom bih podvukao veliki znak pitanja šta ćemo i kako ćemo dalje - rekao je Đorđević.

Zatim je odgovorio i na pitanje Espresovog reportera kako će odsustvo navijača u Italiji narednih mesec dana i celokupna situacija uticati na njegov klub.

- To ne može da stane. Duboko smo u sezoni. Mislim da je to najnormalniji nastavak. Tražimo naše mesto u vrhu - da li u Italiji, da li u Evrokupu. Jednostavno, nije okvir samo u sportu, što je normalno i ljudski. Problem utiče na svakodnevnicu. Cenim izuzetno Monako i Obradovića, koji radi sjajan posao. Imali smo dve teške utakmice sa njima u grupi. Brza, agresivna, čvrsta. atletska ekipa, puna talenta u kreaciji. Videćemo kako će sve biti organizovano. Neće biti lako da se reši ta problematika - iskren je Sale.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.