REAKCIJA IZ ZVEZDE NA USVOJENU ŽALBU: Nastavljamo borbu da se utakmica odigra, slede krivične prijave!
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

Nije još gotovo

REAKCIJA IZ ZVEZDE NA USVOJENU ŽALBU: Nastavljamo borbu da se utakmica odigra, slede krivične prijave!

S Malog Kalemegdana poručuju da Predsedništvo ABA lige mora da ispravi svoj propust

Objavljeno: 14.01.2020. 12:55h
  • 45

Crvena zvezda je reagovala posle odluke Žalbenog veća ABA lige koja je doneta u njenu korist, a tiče se nepojavljivanja na utakmici protiv Budućnosti u Podgorici.

Žalbeno veće je donelo jednoglasnu odluku da se promeni prvostepena kazna izrečena od strane disciplinskog sudije takmičenja i da se crveno-belima vrati oduzeti bod, ali i da se novčana kazna smanji na 15.000 evra.

Ipak, ostalo je da visi pitanje da li će utakmica naknadno biti odigrana, pa su zbog toga sa Malog Kalemegdana poručili da će nastaviti da se bore sve dok se ne utvrdi novi termin za odigravanje meča.

Nebojša Čović i Filip Sunturlić
Nebojša Čović i Filip Sunturlićfoto: Espreso

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je žalbeno veće ABA lige koje broji tri člana, preinačilo u utorak 14.01.2020. godine USLOVNU kaznu disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića izrečenu našem klubu povodom utakmice 13.kola ABA lige Budućnost – KK Crvena zvezda.

Prema novoj, preinačenoj, ali i dalje USLOVNOJ kazni KK Crvena zvezda se vraća oduzeti bod, smanjuje novčana kazna na 15.001 euro, i klub neće plaćati nikakve troškove organizacije neodigrane utakmice 13.kola ABA lige u Podgorici!

Žalbeno veće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino merodavno telo, koje nije na vreme donelo odluku o odlaganju utakmice.

Iz Zvezde poručuju da žele da se utakmica odigra u novom terminu
Iz Zvezde poručuju da žele da se utakmica odigra u novom terminufoto: Starsport©

Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda, zašta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust!

Ova odluka žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku! Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovde ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige, i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije – ABA lige.

KK Crvena zvezda nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige - poručeno je u saopštenju sa Malog Kalemegdana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media