SRBIJA ODABRALA NAJBOLJE: Bogdan Bogdanović bez premca! Sonja Petrović prva dama, a nagradu je dobio i Dušan Bulut!
Foto: Starsport©

svečanost

SRBIJA ODABRALA NAJBOLJE: Bogdan Bogdanović bez premca! Sonja Petrović prva dama, a nagradu je dobio i Dušan Bulut!

Izabrani su najbolji za ovu godinu, a to su: Sonja Petrović kod košarkašica i Bogdan Bogdanović od strane košarkaša

Objavljeno:
Uroš Marjanović

U četvrtak je održan koktel Košarkaškog saveza Srbije povodom završetka 2019. godine.

Izabrani su najbolji za ovu godinu, a to su: Sonja Petrović kod košarkašica i Bogdan Bogdanović od strane košarkaša.

Pred prisutne su izašli Predrag Danilović, Zlatko Bolić, a nagradu je umesto Bogdana Bogdanovića preuzela njegova majka Koviljka, dok se srpski košarkaš svima obratio putem video poruke, sa obzirom da je NBA sezona u punom jeku.

Beku Sakramenta je ovo drugi put da dobija ovo laskavo priznanje u karijeri, pošto je prvo osvojio 2017. godine. On je dobio 22 glasa, Nikola Jokić 11, Vasilije Micić dva, a Nikola Milutinov jedan glas.

- Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Hvala vam što ste mene izabrali. Velika je čast i zadovoljstvo. Idemo dalje. Nadam se da uživate. Veliki pozdrav iz Amerike - obratio se Bogdanović video porukom.

Bogdanović je proteklog leta sa reprezentacijom stigao do petog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini, na kojem je on bio najbolji strelac i član idealne petorke.

foto: Espreso.co.rs

Košarkaški savez Srbije ovu nagradu dodeljuje od 2015. godine, a pored Bogdanovića, osvajali su je Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i Nikola Jokić.

Najbolja košarkašica u 2019. u izboru KSS je Sonja Petrović sa 29 glasova od 36 predstavnika sportskih redakcija.

Sonja Petrović je sa reprezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i uvrštena je u idealni tim.

Nekoliko meseci kasnije, Sonja Petrović je proglašena za najbolju srpsku košarkašicu u 2019. godini, što je njena druga nagrada, pošto je 2016. godine takođe proglašena za najbolju.

Specijalnu nagradu za najboljeg basketaša dobio je Dušan Bulut, koga je FIBA nešto ranije proglasila za najspektakularnijeg.

- Hvala saigračima, da nije njih ne bih ni bio ovde. Hvala i celoj mašineriji KSS koja je značajno pomogla da se kvalifikujemo na OI što je bio san nas koji smo bukvalno sa ulice krenuli - poručio je Dušan Bulut.

foto: Espreso.co.rs

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.