GORAN DRAGIĆ O KOKOŠKOVU: Stalno mi je pričao da je još kao klinac samo želeo da postane selektor Srbije!
Igor Kokoškov i Goran Dragić su osvojili zlato na Eurobasketu 2017. godine, Foto: Profimedia

Veliki su prijatelji

GORAN DRAGIĆ O KOKOŠKOVU: Stalno mi je pričao da je još kao klinac samo želeo da postane selektor Srbije!

Njih dvojica su zajedno osvojili evropsko zlato 2017. godine

Objavljeno:

Goran Dragić i Igor Kokoškov doneli su Sloveniji najveći uspeh u istoriji - titulu šampiona Evrope u Istanbulu 2017. godine.

Od tada je prošlo dve godine i dosta stvari se promenilo, Goran je posle tog Eurobasketa završio reprezentativnu karijeru, a Kokoškov je ispunio svoj najveći san i nedavno je imenovan za novog selektora rodne zemlje - Srbije.

Ali obe reprezentacije će narednog juna čekati kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre, međutim, Goran se neće predomisliti i ponovo obući dres "Zmajčeka" kako bi im pomogao da se domognu karte za Tokio.

- Ja sam se definitivno, posle 12 godina igranja, povukao iz reprezentacije. Dao sam sve što sam imao, osvojio sa reprezentacijiom Evropsko prvenstvo što je bila i kruna moje karijere, tako da je sada na Dončiću i mlađim momcima da guraju dalje. Biće vrlo teško, treba dobiti četiti utakmica (Slovenija igra na turniru u Litvaniji), nemaš pravo na poraz. Boriće se, u to ne sumnjam, i želim im svu sreću - rekao je Dragić u intervjuu za "SerbianTimes".

Igor Kokoškov je od pre nekih mesec dana novi selektor Srbije
Igor Kokoškov je od pre nekih mesec dana novi selektor Srbijefoto: Starsport©

Ali njegov prijatelj i bivši trener, Igor Kokoškov se prihvatio novog zadatka i preuzeo kormilo svoje otadžbine.

- Čim sam načuo da je Igor izabran za selektora Srbije zvao sam ga da mu čestitam, pre nego što je to zvanično potvrđeno. On je moj veliki prijatelj i čovek koji mi je puno pomogao u karijeri, slobodno mogu da kažem i da je član moje porodice. Kada sam tek došao u NBA, u Finiks Sans, gde je on radio kao pomoćni trener, više sam vremena provodio u njegovoj kući nego u svojoj. Primio me je kao najrođenijeg, kao familiju, što mu nikada neću zaboraviti. Tada se još se nisam bio aklimatizovao na NBA, na život u Americi, američki stil igre, a on mi je bio najveća podrška i najviše pomogao da se priviknem. I kao čovek i kao stručnjak, trener. Vremenom smo postali kao jedna poriodica, njegova i moja žena su super prijateljice, družimo se kad god imamo prilike - prisetio se Goran svojih NBA početaka i upoznavanja sa Kokoškovim.

Goran Dragić je veliki prijatelj sa Igorom Kokoškovim
Goran Dragić je veliki prijatelj sa Igorom Kokoškovimfoto: Profimedia

Dragić je samo potvrdio reči Kokoškova iz zvaničnog saopštenja da je postao novi selektor "Orlova" o tome da mu je to bio san zbog koga je počeo da se bavi trenerskim poslom.

- Prvo što sam mu rekao jeste da sam srećan zbog njega, jer sam znao koliko je želeo da postane selektor svoje zemlje, Srbije. Stalno mi je pričao o tome da je još kao klinac, kada je znao da neće moći da se dalje bavi košarkom, sanjao da postane selektor reprezentacije. U međuvremenu je doneo puno sreće navijačima u Gruziji i Sloveniji, sada je došlo vreme i da obraduje fanove u Srbiji - ispričao je Dragić.

Goran Dragić ne sumnja u uspeh Kokoškova na klupi Srbije
Goran Dragić ne sumnja u uspeh Kokoškova na klupi Srbijefoto: AP

Ipak, neće njegovom prijatelju biti nimalo lako, iako na raspolaganju za tim ima vrhunske i NBA i evropske igrače, međutim, Dragić ne sumnja u uspeh.

- Sigurno je da će sa Jokićem, Bogdanom, Bjelicom… imati dobru ekipu i ne sumnjam da će uspeti da uklopi NBA i evropske igrače poput Teodosića, koji je i dalje mnogo znači Srbiji. Kod nas je Kokoškov imao sličan izazov i uspeo je da sve kockice posloži, igrali smo brzo ali insistirali na odbrani, on je vrhunski majstor da prilagodi igru ekipe igračima koje ima u timu. Inače, gledao sam Svetsko prvenstvo u Kini, ali sam pratio i srpske medije, i mislim da je bio veliki pritisak na igrače. Svi su ih još pre prvenstva proglasili najvećim favoritima, maltene je već bilo viđeno finale sa Amerikancima, a u takvoj situaciji je teško igrati. Pogotovo što se ekipa prvi put našla u tom sastavu, a falio je Teodosić - zaključio je slovenački košarkaš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/SerbianTimes.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.