I KREATOR SLOVENAČKOG ČUDA NA JADRANU DIGAO SIDRO: Golemac napustio brod koji tone! Primorska možda odustane!
Jurica Golemac je odlučio da napusti Primorsku, Foto: Beta/Ivica Veselinov

Finansijska situacija čini svoje

I KREATOR SLOVENAČKOG ČUDA NA JADRANU DIGAO SIDRO: Golemac napustio brod koji tone! Primorska možda odustane!

Kako stižu informacije iz Slovenije pitanje je da li će uopšte Primorska moći da nastavi takmičenje

Objavljeno:

Serija odlazaka iz najprijatnijeg iznenađenja ABA lige, Primorske, je nastavljena i teško da će joj uskoro biti kraj, a sada je brod koji tone napustio i kormilar i glavni arhitekta, trener Jurica Golemac.

Klub koji je u dosadašnjem delu sezone predstavljao najveće iznenađenje regionalnog takmičenja zapao je u velike finansijske probleme što je uzrokovalo odlaske igračkog kadra, pa su ga u prethodnom periodu napustili Lens Heris (Mornar), Marko Jagodić Kuridža (Crvena zvezda) i Marjan Čakarun (Solnok).

A sada je sidro digao i glavni kreator slovenačkog čuda iz Kopra, Jurica Golemac, koji je pre dve godine preuzeo kormilo kluba osnovanog tek 2016. godine i prošle sezone osvojio sva četiri takmičenja u kojima su igrali.

Jurica Golemac je bio kreator čuda iz Kopera
Jurica Golemac je bio kreator čuda iz Koperafoto: Beta/Željko Baksaj

Bili su šampioni ABA 2 lige, prvaci Slovenije, osvajači Kupa Slovenije i Superkupa Slovenije, a ove godine su startovali sjajno u ABA ligi, nizali pobede među kojima su i skalpovi nad Crvenom zvezdom...

I onda se sve srušilo jer se kompanija koja je vlasnik kluba našla u finansijskoj blokadi i nije mogla da isplati primanja igračima i zaposlenima.

Zato je pitanje u kakvom će uopšte sastavu Primorska doći u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi u ponedeljak.

Neki znaci govore da je situacija toliko loša da je uopšte pitanje i da li će moći da izguraju sezonu do kraja i da bi mogli da odustanu od takmičenja u ABA ligi, jer više nemaju novca ni za organizaciju utakmica i putovanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.