SLOVENAC NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda dovodi najboljeg u istoriji ABA lige?
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

priča se

SLOVENAC NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda dovodi najboljeg u istoriji ABA lige?

Mladi organizator igre je oborio rekord regionalne lige protiv Zadra

Objavljeno: 15:07h

Košarkaški klub Crvena zvezda nije pod moranjem da dovede pojačanje, što je potvrdio i trener Dragan Šakota, ali ekipa sa Malog Kalemegdana prati razvoj situacije u Sloveniji gde im je za oko zapao mladi plejmejker Primorske iz Kopra.

Kako Informer piše, ekipa sa Malog Kalemegdana zainteresovana je za dovođenje mladog slovenačkog plejmejkera Žan Marka Šiška (22) koji ove sezone pruža zaista sjajne partije u dresu pravog hita ABA lige, ekipe Primorske iz Kopra. U nedavnom duelu protiv Zadra Šiško je postao rekorder ABA lige sa 19 asistencija.

Crveno-beli neće žuriti sa reakcijom, ali će pomno pratiti šta se dešava u slovenačkoj ekipi koja je mesecima u velikoj finansijskoj krizi pa su tako mnogi igrači pred odlaskom. Interesovanja mnogih klubova postaje za Marka Jagodića Kuridžu kao i za Šiška. Za pleja je u redu i šampion ABA lige koji bi da se pojača na poziciji organizatora igre.

Dakle, Zvezda neće žuriti, ali nije isključeno da će određeni potezi biti povučeni u narednom periodu. U prilog tome ide i povreda Filipa Čovića, odnosno Lorenca Brauna. Američki plej, ipak će brzo na teren, dok se za nekadašnjeg igrača FMP-a još uvek ne zna koliko će biti odsutan

Šiško ove sezone ima zaista zavidne brojke. Na dosadašnjih 10 mečeva u ABA ligi beleži prosečno učinak blizu dabl-dabla sa 8 poena i 9,5 asistencija po utakmici uz 3 skoka. Asistencije su mu i glavno oružje dok su mu trojke slaba tačka. Sa linije 6,75 ima učinak 7/37 (18,9).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.