NIKOLA JOKIĆ REKAO SVOJE: Poznato da li će igrač Denvera igrati za Srbiju na kvalfikacionom turniru za OI!
Nikola Jokić, Foto: Dado Đilas

obelodanio

NIKOLA JOKIĆ REKAO SVOJE: Poznato da li će igrač Denvera igrati za Srbiju na kvalfikacionom turniru za OI!

- Želim da pomognem timu da se plasira tako što ću biti najbolji igrač koji mogu da budem - istakao je Jokić.

Objavljeno: 17:59h

Nikola Jokić i reprezentacija Srbije su tema koja uvek izaziva mnogo prašine u domaćoj javnosti. Mnogo priče je bilo pred Svetsko prvenstvo u Kini, da bi igrač Denvera na kraju nastupio za Orlove. Kako se približava Kvalfikacioni turnir u Beogradu za Olimpijske igre ponovo se aktuelizije tema oko Jokićevog igranja za nacionalni tim, ali kako stvari stoje, srpski centar će biti na raspolagajnu novom selektoru Igoru Kokoškovu.

Prvo se osvrnuo na neuspeh na Mundobasketu.

- Nije idealno imati loš turnir kakav smo mi imali prošlog leta, ali sada moramo da se fokusiramo na budućnost. Verujem, znam da ćemo uskoro pobeđivati. Želeli smo da osvojimo titulu, ali nismo dobro radili tokom drugog dela turnira i zato nismo osvojili ništa - rekao je Jokić.

Jokara je u razgovoru za FIBA sajt govorio o svom početku u reprezentaciji Srbije 2016. godine, kada je igrao za Orlove u kvaifikacionom turniru za Rio.

-Bilo je to fantastično iskustvo, jedno od najboljih u mojoj karijeri. Bilo je to prvi put da igram za reprezentaciju i osećao sam se sjajno. Odigrali smo jako dobro - kazao je Jokić, da bi u sledećem odgovoru otkrio planove za predstojeće leto.

Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović foto: Profimedia

- Želeo bih da učinimo isto sledećeg leta kod kuće, i da se kvalifikujemo za Tokijo. Koristićemo iskustvo iz 2016. godine kako bismo došli do istog cilja na svom terenu. Moramo da brinemo korak po korak o svemu. Prvo, moramo da dobijemo svaku utakmicu na Kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, to je prva faza naše Olimpijske misije. Biće naporno i kompetitivno, a mi ne možemo da mislimo da nam je mesto već garantovano zato što igramo kod kuće. Želim da pomognem timu da se plasira tako što ću biti najbolji igrač koji mogu da budem - istakao je Jokić.

Olimpijske igre su mu ostale u lepom sećanju, pošto je naša selekcija osvojila srebrnu medalju.

- To je fantastičan turnir, tako dobro iskustvo. Osvojili smo srebro 2016. godine i to je bilo zaista veliko dostignuće za srpsku košarku.

Ipak, ono što je sada u fokusu jeste kvalfikacioni turnir koji će se odigrati u glavnom gradu Srbije.

- Prvo, voleo bih da se Srbija kvalifikuje na Olimpijske igre, i da bude na toj svetskoj sceni pored mnogih talentovanih sportista iz naše zemlje. Srbi vole Olimpijske igre, i voleli bismo da budemo tamo i da napravimo još jedan sjajan olimpijski momenat narednog leta - rekao je Jokić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.