OPLEO PO STRANCIMA U REPREZENTACIJI: Dati nekom srpski pasoš je početak kraja, makar 10 puta bili prvaci sveta!
Milan Dozet u društvu Duška Vujoševića i Vladimira Lučića, Foto: Starsport

JAKE REČI

OPLEO PO STRANCIMA U REPREZENTACIJI: Dati nekom srpski pasoš je početak kraja, makar 10 puta bili prvaci sveta!

Šta vi mislite, da li bi trebalo dati pasoš nekoj NBA zvezdi, iako Srbiju nije videla ni u srednjoškolskom atlasu?

Objavljeno:

Bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde Milan Dozet dao je veoma jasno mišljenje povodom izjave novog selektora Srbije Igora Kokoškova da ne vidi zašto u Orlovima ne bi igrao neki stranac, kada već pravila to dopuštaju.

- Dati nekom srpski pasoš, samo da bi igrao za reprezentaciju, pa makar deset puta bili prvaci sveta, je početak kraja - napisao je Dozet na Tviteru.

Podsetimo, ove reči su došle kao odgovor na sledeću izjavu selektora Igora Kokoškova:

- Mislim da treba uvek igrati po pravilima. FIBA je postavila neka pravila, ona su zakon, a zakone treba poštovati. Postoji li mogućnost da naturalizovani stranac može da igra za reprezentaciju, onda ne vidim u čemu je problem ako zaigra. Mislim da oko tog pitanja postoje dvostruki standardi. U slučaju da javnost nije čula za nekog stranca, onda će sigurno reći ne, ali hipotetički, da Lebron Džejms ili Kevin Durent izraze želju da zaigraju za neku reprezentaciju, uveren sam da bi svi itekako bili za. Slažem se da takav igrač mora da donese kvalitet više, da bude bolji od onoga što mi imamo, a ako je tako, onda ne vidim zašto bi bio problem. U Srbiji smo imali takav slučaj. Za žensku reprezentaciju je igrala Danijel Pejdž. Tu su takođe dvostruki standardi. Ako je Savez rekao "ne" za strance, onda bi to trebalo da vradi podjednako za sve, i za mušku i za žensku reprezentaciju. Ponavljam, pravilo je takvo kakvo je i kao trener, ja sam za to da se ono iskoristi za dobrobit reprezentacije. Ako neke mnogo jače i bogatije nacije od nas posežu za strancima, zašto ne bismo to napravili i mi? Naravno, ako je takav igrač zaista pojačanje - istakao je Kokoškov.

Šta vi mislite, da li bi trebalo dati pasoš nekoj NBA zvezdi, iako Srbiju nije videla ni u srednjoškolskom atlasu?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.