ITUDIS OŠTRO OPLEO: Evroliga mi stavila kameru u kadu za kupanje!
Dimitris Itudis, Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

otvorio dušu

ITUDIS OŠTRO OPLEO: Evroliga mi stavila kameru u kadu za kupanje!

- Čarls Barkli je rekao da je Evroliga sr..e, a da je NBA liga prava liga. Ja nisam neko ko daje sjajne izjave, poštujem Barklija, ne poznajem ga lično, ali Evroliga je jaka lig

Objavljeno:

Dimitris Itudis je prešao put od asistenta Željka Obradović do jednog od najboljih trenera Evrope.

Vodio je simpatični Grk CSKA do velikih uspeha, a sada je govorio o brojnim temama.

On se dotakao reči Čarlsa Barklije koji je ponizio Evroligu.

- Čarls Barkli je rekao da je Evroliga sr..e, a da je NBA liga prava liga. Ja nisam neko ko daje sjajne izjave, poštujem Barklija, ne poznajem ga lično, ali Evroliga je jaka liga. Ne samo na profesionalnom nivou, već i na psihološkom. Bog blagoslovio Luku, Donačića imao je to nešto već sa 13 godina. I nije usamljen. Vidite Janisa Adetokunba i Bogdana Bogdanovića, oni su takođe ambasadori evropske košarke. NBA danas žele taj uticaj i skoro svi imaju nekog Evropljanina u svom stručnom štabu, nekog skauta, statističkog analitičara - rekao je Itudis.

Problem Evrolige je svakako taj što naqjbolji igrači idu NBA, a retko ko se vraća...

- To je frustrirajuće. A još više je frustrirajuće da dvojica igrača koja su bila blizu potpisivanja za nas odu u Kinu. Ta liga se takmiči sa nama, ponekad i sa NBA ligom. Za svakog Nikolu Mirotića koji se vrati u Evropu, 10 Dončića ode. Taj balans nije dobar za nas.

Može li Grk do NBA lige?

- To je najbolja organizacija u svetu košarke, radio sam sa Detroitom i Filadelfijom na Letnjoj ligi, ali trenutno se dobro osećam tu gde jesam. Imam ugovor sa CSKA i za sledeću sezonu. Posle toga ćemo videti.

Itudis iz prve ruke zna kakve tajm-aute drži Željko Obradović...

- Imao sam mnogo tajm-auta sa Željkom. Već sam znao njegove načine da motiviše igrače. Ova cela situacija je pomalo besmislena. Kamera ide u salu za konferencije, moju kadu za kupanje, spavaću sobu, bez filtera i to nije dobra stvar - rekao je Itudis i nastavio:

- Imao sam i ja situaciju protiv Albe gde nisam koristio tako lepe reči za mog igrača. Razumem da je to interesantno za igrače, ali ko ima benefit od toga? Evroliga? Deca koja su izložena takvim rečniku? Igrači koji u budućnosti žele da igraju za Željka, za mene, za Šarunasa Jasikevičijusa?

Dotakao se i razlike između tajm-auta u Evropi i Americi.

- U NBA kamere takođe postoje na tajm-autima, ali se to sve filtrira pre nego što se objavi. Mi treba da pravimo interesantne stvari, ali moramo da budemo pažljiviji oko toga šta se objavljuje na televiziji i da neke stvari sprečimo - rekao je Itudis.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.