NAPRAVLJENE SU GREŠKE U PRIPREMI, ALI I NA SAMOM MUNDOBASKETU: Lučić otvorio dušu o neuspehu, pričao i o Kokoškovu!
Vladimir Lučić je govorio o Igoru Kokoškovu, Foto: Dado Đilas

Veruje u uspeh

NAPRAVLJENE SU GREŠKE U PRIPREMI, ALI I NA SAMOM MUNDOBASKETU: Lučić otvorio dušu o neuspehu, pričao i o Kokoškovu!

Srpski reprezentativac kaže da će čekati zvaničnu potvrdu o novom selektoru

Objavljeno: 18:57h

I Vladimir Lučić je jedan od srpskih košarkaša koji se oglasio povodom izvesnog imenovanja Igora Kokoškova za selektora Srbije.

U intervjuu koji je dao za "Gazetu" krilni igrač Bajerna je rekao da je Kokoškov dokazani stručnjak koji je do sada ostvarivao sjajne rezultate.

- Ne znam ništa o tome, iskreno. I ja sam čuo stvari samo preko medija u nedelju. Ne znam da li je tačno to što se piše. Imao je odlične rezultate sa Slovenijom, osvojio je Evrobasket u Istanbulu, postao prvi trener van granica SAD koji je vodio NBA tim, sada je deo sistema Sakramento Kingsa. To samo pokazuje kvalitet koji poseduje. Ima fantastičnu karijeru u NBA ligi, što pokazuje koliko je kvalitetan trener. Saznaćemo u narednim danima ili mesecima da li je vest tačna ili ne, ali i kakav će se tim naći na kvalifikacionom turniru - kazao je Lučić za grčku "Gazetu".

Vladimir Lučić je govorio o ciljevima naredne godine
Vladimir Lučić je govorio o ciljevima naredne godinefoto: Dado Đilas

Srbiju naredne godine najpre očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će biti održan u Beogradu od 23. do 28. juna.

- To je prvi cilj naše ekipe narednog leta. Zaslužujemo da budemo u Tokiju zbog svega što smo pravili poslednjih četiri-pet godina. Dobro je što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima u Beogradu jer će nam pružiti veliku podršku. Bićemo spremni da se borimo za plasman u Tokio i uradićemo sve da taj cilj ostvarimo.

Vladimir Lučić je pričao i o neuspehu na Mundobasketu
Vladimir Lučić je pričao i o neuspehu na Mundobasketufoto: Dado Đilas

Lučić je bio deo reprezentacije koja je letos ispraćena na Mundobasket sa najvišim ambicijama i kao prvi favorit za zlatnu medalju, a na kraju je zauzela razočaravajuće peto mesto.

- Ne postoji tim na svetu, bez obzira na to koliko roster bio dobar, koji može da garantuje medalju ili titulu. Pravili smo neke greške u pripremama za takmičenje, a onda i na samom prvenstvu što je dalo mogućnost Španiji, onda i Argentini da nas pobede. Na kraju smo dobili SAD i završili smo kao peti na svetu. To je sve. Biće još takmičenja i mogućnosti da se osvoji medalja. U Kini sam video timove s dosta potencijala, među njima je i Grčka. Nisu završili turnir kako su završili, ali ne može uvek da se uvek pobeđuje. Treba ostati u trci, da uvek budeš u kombinaciji za najviši plasman - objasnio je Lučić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.