Trojka u poslednjoj sekundi produžetka za prvu pobedu Gudurićevog Memfisa! Ludnica i u Dalasu! Katastrofa Voriorsa!
Džej Krauder pogađa trojku u poslednjoj sekundi produžetka za pobedu Memfisa, Foto: Printscreen/Youtube/NBA

NBA

Trojka u poslednjoj sekundi produžetka za prvu pobedu Gudurićevog Memfisa! Ludnica i u Dalasu! Katastrofa Voriorsa!

Zanimljiva noć između nedelje u ponedeljka u NBA

Objavljeno: 08:40h

Memfis Marka Gudurića upisao je prvu pobedu u novoj sezoni i to na kakav način - trojkom u poslednjoj sekundi produžetka 134:133, te tako zagorčao start nove ere Bruklina predvođenog Kajrijem Irvingom.

Ludačka završnica meča viđena je u Memfisu i cela je začinjena šutem u poslednjoj sekundi Džeja Kraudera i prolaskom lopte kroz obruč po isteku vremena za veliko slavlje Grizlisa.

Spenser Dinvidi je promašio drugo slobodno bacanje na 7,4 sekunde pre kraja, loptu je uhvatio Hil koji je odmah fauliran, pa je Memfis dobio loptu sa strane. Ona je iz auta stigla do rukija Dža Moranta koji je napravio dribling iza leđa i prosledio je do Kraudera koji šutira tik pred zvuk sirene i lopta prolazi kroz obruč.

Upravo je asistent Morant odigrao najbolju utakmicu na svom početku NBA karijere sa 30 poena i 9 asistencija. Pratio ga je Bruks sa 21, Valančijunas je dao 16 uz 11 skokova, po 13 su ubacili Hil i Anderson, a 12 Džekson.

Interesantno, strelac pobedničkog koša Krauder je pogodio tek dva šuta na meču i oba su bile trojke od kojih jedna za pobedu. Naš Marko Gudurić je odigrao samo 6 minuta i pogodio dva slobodna bacanja i imao 1 skok.

Kod poraženog Bruklina očekivano najefikasniji Kajri Irving sa 37 poen i po 7 skokova i asistencija, a pratio ga je Levert sa 27, dok je Dinvidi postigao 16.

Golden Stejt više nije onaj šampionski tim i ako je sezona krenula, biće dobro ukoliko uopšte budu u igri za ulazak u plej-of. Doživeli su oba poraza i oba su bili debakli, prvo kod kuće od Milvokija, a sad ih je na strani raznela ne toliko jaka Oklahoma 120:92.

Denis Šreder je ubacio 22 poena, jedna manje je dodao Galinari, a 19 Gildžes-Aleksander. Kod Voriorsa 23 poena Stefa Karija a po 10 su postigli Grin, Kris i Pašal.

Uzbudljiva završnica viđena je i u Dalasu gde je Portland polaganjem Demijena Lilarda 26 sekundi pre kraja stigao do pobede 121:119.

Luka Dončić je u poslednjem napadu na meču preuzeo odgovornost i pokušao trojkom da donese pobedu svojoj ekipi, ali je promašio međutim Fini-Smit je pokupio loptu u skoku posle čega je dosuđen faul Lilardu zbog čega je Fini-Smit trebalo da ide na liniju za slobodna bacanja 8 sekundi pre kraja.

Međutim, Trejlblejzersi su iskoristili novo eksperimentalno pravilo i tražili pregledanje video snimka, sudije su to uradile i shvatile da je najpre Fini-Smit izgubio loptu, pa je potom došlo do faula, što je značilo da neće biti slobodnih bacanja, nego podbacivanje lopte.

Porzingis je u skoku umesto svom saigraču dobacio do Kenta Bejzmora, ovaj je fauliran, pogodio je prvo slobodno bacanje, promašio drugo i skok je uhvatio Dončić, prosledio je loptu odmah do Tima Hardaveja, ali je njegov šut u poslednjoj sekundi završio na prvom obruču.

Si Džej Mekalum je bio najefikasniji igrač sa 35 poena, dok je 28 postigao Demijen Lilard koji je čak 26 dao u drugom poluvremenu. Rodni Hud je ubacio 20.

Na drugoj strani uzaludne nove sjajne partije Dončića sa 29 poena, 12 skokova i 9 asistencija i Porzingisa sa 32 poena i 9 skokova. Boban Marjanović ni na ovom meču nije ulazio u igru.

NBA, rezultati:

Oklahoma - Golden Stejt 120:92 Memfs - Bruklin 134:133 Dalas - Portland 119:121 Minesota – Majami 116:109 LA Lejkers – Šarlot 120:101

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.