JOKIĆU, TI SI BOG KOŠARKE!!! Srbin prvim TRIPL DABLOM u sezoni potopio FENIKS! (VIDEO)
Nikola Jokić nastavlja sa sjajnim partijama, Foto: AP

NBA LIGA

JOKIĆU, TI SI BOG KOŠARKE!!! Srbin prvim TRIPL DABLOM u sezoni potopio FENIKS! (VIDEO)

Nikola je ponovo bio dominantan

Objavljeno: 07:06h

Nikola Jokić je ostvario svoj prvi tripl dabl u novoj NBA sezoni, i bio je najzaslužniji što su njegovi Denver Nagetsi uspeli da pobede veoma, veoma i neočekivano nezgodne Feniks Sanse, koji ove godine neće biti najgori tim u ligi, to je sigurno.

Rezultat je na kraju bio 108:107 za Denver, posle produžetka, a utakmicu je obeležila prava drama na kraju regularnog toka, kad su Sansi uspeli da stignu nemoguće i odvedu utakmicu u nastavak.

Jokić je na ovom meču igrao ukupno 41 minut, i za to vreme je postigao 23 poena, uz 14 skokova, 12 asistencija, dve blokade i jednu ukradenu, ali i 5 izgubljenih lopti. Šutirao je iz igre 8-18 (0-2 trojke) i 7-9 sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u timu Denvera bio je ipak Džamal Marej, koji je 7 od svojih 27 poena ubacio u produžetku.

Nagetsi su se mučili tokom cele utakmice, pa su dobar deo nje proveli u ponekad i dvocifrenom zaostatku. Ipak, nošeni poenima, asistencijama i skokovima Jokića, uspeli su u trećoj četvrtini da preokrenu rezultat, a u četvrtoj su se odvajali, i činilo se će Feniks "pući", pogotovo kad su Nikola Jokić na 28 sekundi pre kraja i Džamal Marej na 10 sekundi pre kraja povećali na 93:89.

Međutim, Feniks nije pukao. Devin Buker je na 7 sekundi pre kraja pogodio trojku, i smanjio na 93:92, a zatim su Sansi faulirali Mareja, koji povećava na 95:92 sa bacanja.

Loptu uzima Riki Rubio, i u očaju je baca prema košu, sa polovine terena, a Malik Bizli pravi biblijsku glupost i faulira Španca.

Na manje od 2 sekunde pre kraja, Rubio mora da pogodi sva tri da bi izborio produžetak. Prvo bacanje udara u obruč, pa drugi put, pa ipak ulazi. Slede još dva pogođena bacanja, i produžetak - 95:95.

A u njemu, Marej. Prvo je Jokić pogodio dva bacanja za 97:95, a Džamal je u sledećem napadu ubacio trojku za 100:95, posle promašene dvojke Darija Šarića.

Slede greške: prvo Riki Rubio pravi faul u napadu, a zatim Džerami Grant korake. Jokić zatim faulira Kaminskog, koji smanjuje na 100:97 sa linije slobodnih bacanja.

Marej zatim pogađa za 102:97, Buker smanjuje na 102:99, a pnda Marej promašuje šut sa poludistance, da bi Devin Buker smanjio na 102:101 posle faula Nikole Jokića.

Sledi magija Srbina, koji se zavukao pod koš i odande na sebi svojstven način pronašao Gerija Herisa, koji iz ćoška zavlači trojku - 105:101.

Šarić u sledećem napadu pogađa zicer za 105:103, a Heris zatim posle faula Bukera ubacuje samo jedno od dva bacanja - 106:103.

Tajler Džonson na minut i po pre kraja "floterom" smanjuje na 106:105, a Jokić u sledećem napadu promašuje, pa Kaminski iz bacanja dovodi Sanse u prednost, na samo minut pre kraja - 107:106.

Jokić zatim pokušava da reši stvari, ali dvaput uzastopno promašuje ispod koša. Na sreću Nagetsa, Frenk Kaminski u sledećem napadu gubi loptu, Dževon Karter faulira Mareja, a on sa penala dovodi Denver do 108:107.

Feniks u poslednjem napadu igra preko svog najboljeg igrača - Devina Bukera, ali on se uvlači pod koš i u poslednjoj sekundi popija "bananu" od Torija Krejga, koji je ovim potezom osigurao drugu pobedu Nagetsa u sezoni.

Malik Bizli je u timu Nagetsa zabeležio 17 poena, a Džerami Grant i Geri Heris po 13.

Kod Sansa, Keli Ubre je ubacio 23, Frenk Kaminski 19, Devin Buker 18, a Eron Bejns 15 poena.

Zaključak? Denver je, naravno, bolji tim od Feniksa, ali ovaj meč bio je blizu jer Feniks je pogađao (šutirali su 31-32 sa linije slobodnih bacanja), a Nagetsi promašivali (7 od 27 za tri poena).

Naravno, Sansi su igrali bez suspendovanog Deandrea Ejtona, ali njegovu ulogu je uspešno obavio Eron Bejns.

Sledeća utakmica za Denver je u Sakramentu u utorak ujutru po našem vremenu, takozvani "srpski derbi". Nagetsi će pokušati da svoj skor podignu na 3:0, a Kingsi da ostvare prvu pobedu u sezoni.

Evo tripl dabla Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.