PUCALI U METE, PA NA KOŠ: Dudina ekipa kojoj je ukradeno finale SP 2010. odigrala meč protiv Vojske Srbije!
Neki bivši reprezentativci su se okupili i odigrali meč protiv pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane

Revijalna utakmica

PUCALI U METE, PA NA KOŠ: Dudina ekipa kojoj je ukradeno finale SP 2010. odigrala meč protiv Vojske Srbije!

Bili su tu Paunić, Krstić, Kešelj, Luka Mitrović...

Objavljeno: 11:38h

Nekadašnji reprezentativci i profesionalni košarkaši Srbije odigrali su revijalnu utakmicu sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Sportskom centru Vojne akademije. Utakmici i obilasku Sportskog centra prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Pre nego što su odmerili snage na terenu među koševima, košarkaši su obišli i Pištoljsku streljanu, u kojoj se pripadnici Vojske Srbije pripremaju za takmičenja u streljaštvu, na kojima postižu zapažene rezultate, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Bivši kapiten Nenad Krstić je predvodio ekipu košarkaša
Bivši kapiten Nenad Krstić je predvodio ekipu košarkašafoto: Ministarstvo odbrane

Već poznati po preciznom šutu, tokom posete Pištoljskoj streljani, naši košarkaši imali su priliku da provere svoju preciznost i u rukovanju oružjem. Među košarkašima koji su posetili Vojnu akademiju bio je i Marko Kešelj koji je nakon utakmice istakao da je proveo uzbudljiv dan na Akademiji. - Imali smo priliku da prisustvujemo gađanju, gde su nam stručni ljudi pokazali kako se rukuje vatrenim oružjem. Ali, posle toga smo prešli u sportsku dvoranu, na "naš teren", gde smo imali tu čast da odigramo utakmicu pred kadetima Vojne akademije, gde je naš tim već malo bolje pogađao. Rezultat je bio u drugom planu, dobro smo se zabavili, i proveli smo jedan izuzetno lep dan", istakao je Kešelj dodajući da su se pripadnici Ministarstva odbrane predstavili kao dobri borci i da su pokazali ono što ih je uvek krasilo - da nikada ne odustaju.

Marko Kešelj se oprobao i u streljani
Marko Kešelj se oprobao i u streljanifoto: Ministarstvo odbrane

Veoma lepe utiske sa današnjeg susreta poneo je i košarkaš Nikola Dragović, koji je zahvalio na gostoprimstvu pripadnicima Vojne akademije. - Prvi put sam bio u streljani, i baš sam bio oduvševljen što sam prisustvovao gađanjima i na simulatoru - istakao je Dragović dodajući da su se u streljani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pokazali na svom terenu, a da su tokom utakmice pokazali da su dobri i srčani sportisti. Uz Kešelja i Dragovića, na terenu su svoje umeće danas pokazali i Nenad Krstić, Ivan Paunić, Luka Mitrović, Marko Ribić i Nemanja Protić. Govoreći o utiscima sa susreta u ime ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zastavnik prve klase Nenad Pantoš izrazio je veliko zadovoljstvo u svoje i u ime svojih kolega što su nekadašnji reprezantativci i profesionalni košarkaši svojim prisustvom uveličali ovaj susret.

Detalj sa revijalne utakmice
Detalj sa revijalne utakmicefoto: Ministarstvo odbrane

- Prvo smo mi u našoj sportskoj streljani pokušali da dočaramo naše umeće u veštinama sportskog streljaštva, a posle toga su reprezantativci i njihove kolege nama dočarale svoje veštine tokom utakmice. Pitanje pobednika ovog puta nije bilo u prvom planu, bila je fer i korektna borba - istakao je zastavnik Pantoš dodajući da mu je drago da je tokom utakmice vladala izuzetna atmosfera. On je, takođe, zahvalio našim košarkašima što su izdvojili vreme i dali doprinos da se današnje sportsko druženje i održi, kao i ministru Vulinu koji je inicirao tu aktivnost i prepoznao značaj sporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. - Želeo bih da se ovakvi revijalni skupovi i u drugim sportovima održavaju i u većem broju, i nadam se da ćemo imati sve više uspeha i da će se na ovaj način još više popularizovati sport u vojsci, a civilnim strukturama približiti Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije - poručio je zastavnik Pantoš. Igrače obe ekipe su sa tribina borili kadeti Vojne akademije, koji su nakon utakmice imali priliku da se fotografišu i druže sa svojim omiljenim sportistima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.