TURCI LAŽU! ZVEZDIN BUDŽET NIJE 13 MILIONA EVRA! Crveno-beli oštro demantovali navode koliko košta tim za Evroligu!
Crvena zvezda je oštro demantovala navode turskih medija o "navodnom budžetu", Foto: Dado Đilas

Demantij sa Malog Kalemegdana

TURCI LAŽU! ZVEZDIN BUDŽET NIJE 13 MILIONA EVRA! Crveno-beli oštro demantovali navode koliko košta tim za Evroligu!

Kako je za naš portal saopšteno sa Malog Kalemegdana, reč je o istim sumnjivim turskim sajtovima koji su "dovodili brojne igrače u klub, a koji nikada nisu završili u srpskom šampionu"

Objavljeno: 15:21h
Uroš Marjanović

Nije istina da je budžet košarkaškog kluba Crvena zvezda 13.681.480 evra, poručeno je sa Malog Kalemegdana za "Espreso" posle navoda jednog turskog medija koji je objavio navodne budžete timova iz Evrolige.

Javnost je bila silno iznenađenja nakon što je ne toliko poznat turski portal "Advancebasketball", objavio nepouzdanu i neproverenu informaciju o budžetima timova koji ove sezone učestvuju u Evroligi, bez navođenja izvora same informacije.

Navodni budžeti klubova Evrolige koje je objavio jedan turski sajt
Navodni budžeti klubova Evrolige koje je objavio jedan turski sajtfoto: Printscreen

Povodom toga i te vesti koja se pojavila, iz Crvene zvezde su za "Espreso" poručili da su to apsolutne neistine.

- Oštro demantujemo tvrdnje fantomskih turskih sajtova da je budžet Crvene zvezde preko 13 miliona evra. To su isti oni sajtovi koji su nam dovodili Duje Dukane i brojne druge strance od kojih na kraju nijedan nije završio u Crvenoj zvezdi. U želji za senzacionalizmom oni su objavili apsolutnu neistinu. Uostalom, svako ko malo razmisli može da dođe do zaključka da je nemoguće da tim Crvene zvezde toliko košta - saopšteno nam je sa Malog Kalemegdana.

Džejms Gist je najplaćeniji igrač Crvene zvezde sa 500.000 evra po sezoni
Džejms Gist je najplaćeniji igrač Crvene zvezde sa 500.000 evra po sezonifoto: Beta/Branislav Božić

Kako su još dodali, opštoj javnosti je poznato da je najplaćeniji igrač kluba Džejms Gist sa platom od 500.000 evra, a s obzirom da u rosteru Zvezde ima 16 igrača, svaki da ima toliku platu dolazi se od cifre od 8.000.000 evra.

To znači da je apsolutno nemoguće da budžet crveno-belih ove sezone iznosi preko 13 miliona koliko je naveo nepoznati turski sajt.

Crvena zvezda je klub sa najmanjim budžetom u Evroligi ove sezone, poručeno je iz kluba uz podsećanje da je minimalni budžet koji ove sezone zahteva Evroliga da bi se u njoj učestvovalo je 5,5 miliona evra.

Kreće Evroliga! Zvezda se vratila u elitu posle sezone pauze, i večeras (20.00) gostuje Panatinaikosu, koji je rekonstruisao tim posle loše prošle sezone. Kvota na pobedu crveno-belih je čak 4,40. Pogledajte sve kvote kladonice MOZZART za Panatinaikos - Crvena zvezda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.