POZNATI SU SVI UČESNICI KVALIFIKACIJA ZA OI: Tri reprezentacije iz bivše Juge traže svoje mesto u Tokiju!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Dado Đilas

SREĆNo, ORLOVI

POZNATI SU SVI UČESNICI KVALIFIKACIJA ZA OI: Tri reprezentacije iz bivše Juge traže svoje mesto u Tokiju!

Ostaje nam samo da vidimo gde će se igrati sve četiri grupe

Objavljeno: 12:33h

Reprezentacija Srbije će igrati na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre, jer se kroz Svetsko prvenstvo nije domogla Tokija.

Sa nestrpljenjem se očekuje ko će biti rivali izabranicima novog selektora čiji identitet još nije poznat (najbliži je Saša Obradović, ali hajde da sačekamo da vidimo).

Ono što je poznato jeste da će se održati četiri kvalifikaciona turnira, svaki će se održati na različitom kontinentu. Za domaćina evropskih kvalifikacija prijavili su se Litvanija i Grčka, Predrag Danilović je najavio da će se i naš Savez prijaviti, ali teško da će i dobiti domaćinstvo jer se prethodni kvalifikacioni turnir igrao u Beogradskoj areni.

Košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbije foto: Dado Đilas

Pored Srbije, Grčke i Litvanije, ovo su evropske selekcije koje će imati priliku da se kvalifikuju kroz dodatni turnir: Hrvatska, Češka, Nemačka, Italija, Poljska, Rusija, Slovenija i Turska.

Od ostalih timova, učestvuju: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Dominikanska republika, Koreja, Meksiko, Novi Zeland, Portoriko, Senegal, Tunis, Urugvaj i Venecuela.

Evo i grafičkog prikaza
Evo i grafičkog prikaza foto: FIBA

Podsetimo, ovih 24 tima biće podeljeno u četiri grupe od po šest reprezentacija, a samo će se najbolji iz svake grupe plasirati u Tokio, jer je već poznato osam od 12 timova koji će učestvovati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.