KRALJICE DRAME! Srbija srušila Belorusiju u poslednjim sekundama!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE

KRALJICE DRAME! Srbija srušila Belorusiju u poslednjim sekundama!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs

Objavljeno:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Evropskom prvenstvu u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani.

Izabranice Marine Maljković su savladale Belorusiju sa 55:53. Dugo su Srpkinje lomile Beloruskinje, ali su na kraju uspele da zabeleže trijumf. Sledeći rival Srbije, u petak u 20.30, je Rusija koja je u prvom meču poražena od Belgije sa 67:54.

Bilo je neizvesno tokom duela. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a ključni period desio se u poslednjoj četvrtini kada je Srbija trojkama Nevene Jovanović i Sonje Petrović stvorila prednost od sedam poena. Međutim, malo je falilo da duel ode u produžetak pošto je na devet i po sekundi do kraja Belorusija izjednačila trojkom na 53:53, ali je Petrovićeva preuzela na sebe odgovornost i u poslednjim sekundama pogodila za dva poena i donela pobedu Srbiji.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Nevena Jovanović sa 15 poena, a pratila ju je Sonja Petrović sa 13.

Strelci Srbija
Strelci Srbija foto: Printscreen/FIBA

Najviše koševa za tim Belorusije zabeležila je Veramejenka (21), a dvocifrene su bile Papova (14) i Lihtarovič (13 poena).

Strelci Belorusija
Strelci Belorusija foto: Printscreen/FIBA

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs

KRAJ MEČA! Srbija je pobedila sa 55:53.

IV četvrtina - 14:11

Počela je četvrtina košem Srbije kojije postigla Dragana Stanković za preokret na 43:42. Trojka Jelene Bruks je donela osetniju prednost Srpkinjama - 46:42. Odlična odbrana Srpkinja uspela je da ostavi Beloruskinje na 42 poena i da poveća prednost srpskog tima na plus sedam - 49:42 zahvaljujući trojci Jovanovićeve. Vratile su istom merom Beloruskinje, a novu trojku za Srbiju upisala je Sonja Petrović pa su Srpkinje vratile plus sedam - 52:45. Napravile su Beloruskinje seriju od 4:0 i smanjile na minus tri (52:49), ali to nije omelo srpsku reprezentaciju koja je nastavila da igra čvrsto u odbrani. Nepotrebnu dramu su na devet i po sekundi do kraja napravile Srpkinje pošto je Belorusija izjednačila trojkom na 53:53, ali je poslednji napad imala Srbija koja je preko Sonje Petrović pobedila sa 55:53.

1 / 3 Foto: Starsport©

III četvrtina - 12:10

Odmah su povele Beloruskinje početkom treće četvrtine, a nervozne Srpkinje su napravile dva faula u napadu i omogućile protivnicama prednost od 34:31. Međutim, usledila je trojka Nevene Jovanović za izjednačenje. Ponovo je usledio period bez poena zahvaljući dobroj odbrani Srbije. Nestalo je struje u dvorani zbog nevremena u Zrenjaninu pa je duel prekinut na nekoliko minuta. posle prekida nastavljen je duel. Povele su Srpkinje sa 40:38, ali Belorusija pravi seriju od četiri poena i na pauzu između četvrtina odlazi sa plus dva - 40:42.

POČINJE DRUGO POLUVREME!

POLUVREME! Vodi Belorusija sa 32:29.

II četvrtina - 11:16

Dugo se čekalo na koš u drugoj četvrtini, a prve su do koša došle Beloruskinje. i tako izjednačile rezultat. Napad Srpkinja je propao pa je Belorusija povela sa 21:18. Prvi poene Srbija je zabeležila tek u šestom minutu druge deonice kada je iz dva napada uspela da preokrene na 22:21. Neizvenost se nastavila, igralo se koš za koš, ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi trojkom Sonje Petrović Srbija povela sa 27:25. Izjednačila je Belorusija, a onda je opet usledio period bez pogodaka. Na 1:41 do poluvremena povela je Belorusija i prednost održala do kraja druge deonice.

I četvrtina - 18:16

Odlično su krenule srpske košarkašice i povele sa 2:0, Belorusija je izjednačila, a zatim je usledio period bez poena. U šestom minutu, već je bilo 5:2 za Srpkinje. Ponovo je izjednačila Belorusija, ali je trojka Saše Čađo je donela prednost Srbiji. Preokrenule su Beloruskinje na 9:8, ali Srpkinje trojkom Crvendakićeve povela sa 11:9. Ponovo je izjednačila Belorusija i u nastavku meča povela sa 14:12. Na minut do kraja prve četvrtine Srpkinje pogađaju trojku i preokreću na 16:14, a na pauzu su sa prednošću otišle srpske košarkašice sa 18:16.

20.30 Počeo je meč!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.