PUČE BOMBA U NBA: Trejd godine - Lejkersi i Lebron dobili ogromno pojačanje!
Lebron Džejms, prva zvezda Lejkersa, Foto: Reuter

trejd

PUČE BOMBA U NBA: Trejd godine - Lejkersi i Lebron dobili ogromno pojačanje!

Lejkersi će u drugom pravcu poslati Loza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri pika prve runde uključujući i ukupno četvrtog pika na draftu 2019. godine

Objavljeno: 09:18h

Los Anđeles Lejkersi i Nju Orleans Pelikansi dogovorili su se oko trejda u kojem će Entoni Dejvis postati novi košarkaš "jezeraša"

Lejkersi će u drugom pravcu poslati Loza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri pika prve runde uključujući i ukupno četvrtog pika na draftu 2019. godine.

Obe ekipe su uradile dobar posao, Lejkersi su konačno dobili drugu zvezdu koju mogu upariti s Lebronom Džejmsom, pa iduće sezonu mogu da napadnu titulu.

Dejvis je novi košarkaš Lejkersa
Dejvis je novi košarkaš Lejkersa foto: AP/Jae C Hong

Što se tiče Pelikansa, teško je zamisliti bolji paket u trejdu za zvezdu koja je javno poručila da više ne želi da bude u klubu, a i kojoj ugovor ističe naredne sezone. Dobili su tri talentovana igrača i imaju tri pika prve runde uključujući i ukupno četvrtog pika na draftu 2019. godine.

Dejvis ima 25 godina, prethodnih sedam sezona igrao je u Pelikanima, međutim želeo je da napusti grad i u toj nameri je uspeo. U NBA odigrao je 466 utakmica i ima prosek od 23,7 poena, 10,5 skokova i 2,4 blokade.

Podsećanja radi, Dejvis je pre roka za trejdovanje igrača prošle sezone zatražio zamenu nakon sedam godina u Nju Orleansu. Lejkersi su tada ponudii skoro pola ekipe za njega, ali tadašnji generalni menadžer Pelikansa je odbio da ga pošalje u LA pa je na kraju dobio otkaz.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.