THE WINTER IS COMING: NBA liga ima novog šampiona!
Toronto Reptorsi slave titulu, Foto: EPA/Larry W Smith

TORONTO PRVI PUT U ISTORIJI

THE WINTER IS COMING: NBA liga ima novog šampiona!

Reptorsi su slavili sa 114:110 u Orakl Areni, Kavaj je MVP finalne serije

Objavljeno: 08:42h

Košarkaši Toronta prvi put u istoriji postali su šampioni NBA lige.

Trećom pobedom u gostima u finalnoj seriji najjače lige sveta, Toronto Reptorsi stigli su do istorijskog osvajanja titule najboljeg tima sveta, prve za Kanadu, i prve za franšizu u njenoj istoriji!

Bilo je 114:110 u "Orakl Areni" gde je sve pucalo od neizvesnosti i spektakularne košarke, a na vrhuncu drame Stef Kari je promašio trojku osam sekundi pre kraja za preokret, na 111:110 za Reptorse, da bi Kavaj Lenard sa tri bacanja potvrdio veliku pobedu svog tima.

Stef Kari i Kavaj Lenard
Stef Kari i Kavaj Lenard foto: AP

Za najkorisnijeg igrača finalne serije drugi put u karijeri proglašen je Kavaj Lenard. Prethodno je MVP bio 2014. u dresu San Antonija.

Toronto je ujedno postao i prvi tim iz Kanade koji je došao do šampionskog prstena, ali i prva ekipa koja je u finalu tri puta u gostima uspela da savlada aktuelnog šampiona lige.

Lider Voriorsa Stef Kari, ubacio je 21 poen, uz čak osam promašenih šuteva za tri poena (3/11). Ostao je Stef bez pomoći Kleja koji je napustio halu krajem treće deonice, što je bio ogroman hendikep po Golden Stejt, jer je do tada "rešetao" i bio najbolji sa 30 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.