DODIK OBJASNIO ŠTA JE SA PANATINAIKOSOM I OLIMPIJAKOSOM: Prvo treba da dopunimo pravilnike, pa tek onda da pričamo!
Igor Dodik, Foto: Saša Pavlić Koky

IMA PREČIH KORAKA

DODIK OBJASNIO ŠTA JE SA PANATINAIKOSOM I OLIMPIJAKOSOM: Prvo treba da dopunimo pravilnike, pa tek onda da pričamo!

Iako je delovalo da će sednica prštati od odluka, doneto ih je samo nekoliko

Objavljeno:

Burna sednica Skupštine ABA lige koja je održana u Banjaluci trajala je šest sati.

Iako je delovalo da će sednica prštati od odluka, doneto ih je samo nekoliko.

- Imali smo konstruktivnu raspravu svih učesnika Skupštine, jedino je Mega Bemaks odmah na početku odustao, nisu se pojavili. Poslali su pismeno podršku za neke tačke za koje su trebali da glasaju. Doneli smo neke odluke. Jednu tačku, a to je izveštaj za prethodnu sezonu, ostavili smo za sledeću Skupštinu jer nismo mogli da izglasamo. Obavezali smo menadžment i predsedništvo lige da dopuni akte i pravlnike kako bi se sprečila sva ova dešavanja koja su bila u finalu - rekao je Igor Dodik na početku razgovora sa medijima.

Olimpijakos je odlukom nadležnih organa grčke košarkaške federacije zvanično izbačen u drugu ligu, a grčki gigant se nadao da će mu biti dozvoljena selidba u ABA ligu.

- Raspravljali smo i o tome i utvrdili da nedostaju određena dokumenta. Obavezali smo se i složili da treba da se dopune pravilnici kako bi sledeći put uopšte mogli da razgovaramo o tome - dodao je Dodik.

Predsednici košarkaških klubova Crvena zvezda i Budućnost Nebojša Čović i Dragan Bokan kažnjeni su sa po 10.000 evra bez prava žalbe zbog ponašanja uoči mečeva finalne serije.

- Ta odluka je donesena još sinoć, a jutros se pojavila u medijima. Naravno da finalna serija nije trebala da se poništi, nismo ni imali većinu za to. Bokan je napustio sednicu zbog nekih neslaganja, morali smo da smirimo ton i mislim da je bila jedna od korektnijih sednica ikao je dugo trajala - objanio je prvi čovek ABA lige.

Menadžmentu ABA lige nije izglasano poverenje i u narednom periodu će prema pravilima da bude angažovana agencija koja će da predloži nove ljude, s tim da nije isključena mogućnost da se mandat ponovo poveri starim kadrovima. Termin održavanja sledeće sednice Skupštine ABA lige biće poznat sledeće nedelje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.