DOBRIĆ'S ON FIRE! Zvezda novom pobedom obezbedila prvo mesto!
Sjajni Ognjen Dobrić, Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

DOBRIĆ'S ON FIRE! Zvezda novom pobedom obezbedila prvo mesto!

Crveno-beli rutinski dobili FMP

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i osmu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije.

Izabranici Milana Tomića su savladali FMP u Železniku 77:62 i ovim trijumfom obezbedili prvu poziciju u A grupi.

FMP je bolje započeo susret i poveo sa 5:0 i 12:8, ali je nakon tajm-auta Milana Tomića gostujući sastav zaigrao bolje i uspeo da pređe u vođstvo u finišu prve deonice, koju je odlikovalo mnoštvo grešaka na obe strane.

Sličan scenario viđen je i u drugom kvartalu. FMP-u je pripao početak, a Zvezdi veći deo nastavka. Vodili su domaći sa 26:20, ali je na na scenu stupio Ognej Dobrić i sa dve trojke vratio meč u egal. Imala je Zvezda vođstvo od 35:31, ali je primila trojku posle tajm-auta, što je dodatno razljutilo trenera Tomića.

Branko Lazić je postigao pet poena na startu drugog poluvremena, i Zvezda ja polako počela do kontroliše meč. Ipak, veliki broj promašenih slobodnih bacanja je uzrok što se gosti nisu odlepili. FMP je iskoristio i uspeo da izjednači na 48:48 i 50:50, ali je Kej Si Rivers, koji se napromašivao do tog trenutka sa dve trojke vratio prednost Zvezdi pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Poslednja četvrtina donela je briljantno zakucavanje Dobrića, a nakon trojke mladog krila Zvezda je stekla dvocifrenu prednost. Akteulni šampion ABA lige je u tim trenucima rešio meč i potom ga rutinski priveo kraju, uz malo lepršaviju igru.

Dobrić je bio najefikasniji kod pobednika sa 19 poena, Majkl Odžo je uz 10 koševa ima o i sedam skokova, dok je dvocifren bio i Rivers, takođe sa 10 poena.

Stefan Đorđević je ubacio 16 poena sa FMP, dok su po 12 postigli Stefan Pot i Marko Jeremić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.